ETO VAM VAŠ HEROJ, BOŽIDAR DELIĆ! Nataša Kandić izvređala KOMANDANTA: BUDI GA PLAČ BEBE KOJU SU UBILI! (FOTO)
Nataša Kandić i Božidar Delić, Foto: Beta / Miloš Miškov, Printscreen Youtube

OŠTRO

ETO VAM VAŠ HEROJ, BOŽIDAR DELIĆ! Nataša Kandić izvređala KOMANDANTA: BUDI GA PLAČ BEBE KOJU SU UBILI! (FOTO)

Kandićeva je opet "zapalila" Tviter

Objavljeno:

Osnivačica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić svojim novim tvitovima opet je digla veliku prašinu na Tviteru.

Ona je napisala kako su o ubistvu najmanje 40 civila u selu Trnje, od 25. marta do 1. aprila 1999. godine, progovorila dvojica pripadnika 549.mtbr VJ na suđenju S. Miloševiću 2002. godine.

- Jedan je rekao da ga budi plač bebe koju su ubili. Komandant te brigade je bio Božidar Delić. Heroj, napisala je ironično i digla veliku prašinu na Tviteru.

Podsećamo, Božidar Delić je general-major u penziji, ranije poslanik Narodne skupštine Srbije, član njenih odbora za bezbednost i evrospke integracije, 1998. i 1999. godine oficir Vojske Jugoslavije (VJ) u činu pukovnika i komandant 549. motorizovane brigade VJ.

Božidar Delić
Božidar Delić foto: Beta / Miloš Miškov, Printscreen Youtube

On je pred MKSJ bio svedok odbrane u predmetu Slobodana Miloševića i jedan od eksperata za vojna pitanja Tužilaštva MKTJ u predmetu Ramuša Haradinaja, kojim prilikama je na razne načine prezentirao preko 629 dokumenata VJ, koja su preko njega i uvedena kao dokazni predmeti i izvedeni u postupcima protiv Miloševića i Haradinaja, ali i u drugim predmetima Tribunala.

Tokom svedočenja u Haškom Tribunalu, kao i u više izjava, pa i u dokumentarnom filmu RTS –Bombardovanje-kako se vodio rat, naglašava sa ponosom da je komandovao snagama od preko 14.000 boraca, od čega je bilo preko 2.000 dobrovoljaca.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.