FONDACIJA KARIĆ poklonila računare i knjige za sve škole na KOSOVU I METOHIJI!
Pored knjige osnivači Fondacije - porodica Karić, su za svih 76 osnovnih skola na KiM obezbedili računare, lap topove i tablete!, Foto: Printscreen / Kurir / Privatni arhiv

HUMANA AKCIJA

FONDACIJA KARIĆ poklonila računare i knjige za sve škole na KOSOVU I METOHIJI!

Pored knjige osnivači Fondacije - porodica Karić, su za svih 76 osnovnih skola na KiM obezbedili računare, lap topove i tablete

Objavljeno:

Obezbeđeni su laptopovi i tableti za svih 76 osnovnih škola na Kosmetu, a u OŠ “Janko Jovićević” u Goraždevcu je kompletno opremljen informatički kabinet. Svi đaci prvaci su na dar dobili i slikovnicu “Nikola Tesla - priče iz detinjstva”

Međunarodni dan dečje knjige je zahvaljući poklonima Karić fondacije svečano obeležen i na Kosovu i Metohiji. Bogoljub Karić je 1300 đaka prvaka u južnoj srpskoj pokrajini darovao knjigom – slikovnicom “Nikola Tesla - priče iz detinjstva” koju su objavili Beogradsko čitalište i Karić fondacija. Ova knjiga namenjena je najmlađima kako bi im se približio lik i delo slavnog naučnika, ali i ukazalo na važnost poruke da nikada ne treba zaboraviti odakle su nam koreni, što su svojim primerima pokazali velikani poput Tesle, Milankovića i Pupina.

Pored knjige osnivači Fondacije - porodica Karić, su za svih 76 osnovnih skola na KiM obezbedili računare, lap topove i tablete.

Školi u Goraždevcu, koja zasigurno traži, zbog svog položaja i izolovanosti, najveću pažnju, Fondacija je kompletno opremila PC kabinet. Ovakva donacija je po rečima direktora OŠ "Janko Jovićević", Milana Anđelkovića, od izuzetnog značaja, za obrazovanje učenika i primenu savremenih sredstava nastave.

„Znanje je najveća moć i jedino bogatstvo koje vam niko nikada ne može oduzeti. Važno je da budete istrajni, vredni i radni, jer je to siguran put ka uspehu i ostvarenju želja. Želim vam da budete odlični đaci, ali iznad svega dobri ljudi“ - poručila je učenima u Goraždevcu prof. dr Olivera Karić Nedeljković u ime osnivača Fondacije.

Đaci OŠ "Sveti Sava" u Kosovskoj Mitrovici su uz prigodan školski program poželela dobrodošlicu članovima Fondacije i porodice Karić.

Ovakve akcije su jedan od primera da moramo da mislimo o budućnosti najmlađih, da budemo plemeniti i jedinstveni u potrebi da pomognemo onima kojima su u ovom trenutku pomoć i podrška najpotrebniji.

BONUS VIDEO:

NJIMA JE ZA SREĆU POTREBNA REKA, KIŠA I BANDERA! Nije bizarna šala, deca u Brazilu se zaista tako zabavljaju! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.