VLASNICI NEKRETNINA MOGU DA PREDAHNU: Zahvaljujući novoj tehnologiji, omogućena je NAJNIŽA PROVIZIJA DO SADA!
akav poslovni model se zasniva na upotrebi internet servisa i na automatizovanim procesima za zakazivanje gledanja!, Foto: Promo

neverovatno

VLASNICI NEKRETNINA MOGU DA PREDAHNU: Zahvaljujući novoj tehnologiji, omogućena je NAJNIŽA PROVIZIJA DO SADA!

akav poslovni model se zasniva na upotrebi internet servisa i na automatizovanim procesima za zakazivanje gledanja

Objavljeno: 12:03h

Kako bi omogućila najnižu proviziju za vlasnike nekretnina, ali i ukidanje provizije za kupce i zakupce, City Expert onlajn agencija za nekretnine je nekoliko godina bila u potrazi za isplativim poslovnim modelom, koji bi s jedne strane mogao da isprati visoke standarde usluge, dok bi sa druge strane mogao da funkcioniše sa najnižom provizijom na tržištu.

Takav poslovni model se zasniva na upotrebi internet servisa i na automatizovanim procesima za zakazivanje gledanja. Sa uvođenjem novog modela je došlo i do eliminacije nepotrebnog stresa što je dovelo do toga da proces prodaje i izdavanja stanova postane prijatno iskustvo kako za vlasnike tako i za kupce i zakupce.

foto: Promo

Tehnologija je od samog početka bila sastavni deo City Expert-a. Sve je krenulo sa vebsajtom na kojem su se nalazile detaljne informacije o troškovima i opremljenosti svake nekretnine. Zatim su tu bila i virtuelna razgledanja koja pored video snimka i 360 prezentacija imaju i interaktivni plan prostorija koji omogućava korisniku da prošeta kroz prostor.

Klikom na svaku sobu prikazuje se fotografija baš te sobe, pa korisnici na osnovu prezentacije mogu sebe zaista da zamisle u novom prostoru. Pored prezentacije na vebsajtu, City Expert ima i različite filtere pomoću kojih korisnik može da uradi ono što su pre radili agenti. Filteri omogućavaju pretragu u tačno određenom delu grada, sa tačno određenim elementima kao što su parking mesto, tip grejanja, terasa i još mnogo toga. Na taj način korisnik dolazi do nekretnine koju baš želi.

foto: Promo

Nakon što se kupci i zakupci informišu o nekretnini i završe sa virtuelnim razgledanjem, oni mogu da zakažu gledanje te iste nekretnine preko vebsajta. Od tog trenutka komunikacija prelazi na automatski sistem, preko kojeg se vrši razmena kontakta i promena vremena gledanja, ukoliko za to bude bilo potrebe. Svi korisnici komuniciraju preko SMS-a i email-a.

City Expert agenti nisu prisutni na samim razgledanjima i to je još jedna od odluka koja je omogućila povećanje kvaliteta usluge. Na samom razgledanju bez prisustva agenta, kupci i zakupci imaju prilike da pitaju vlasnika sve što ih interesuje u vezi sa nekretninom, a vlasnici da pokažu nekretninu na svoj način. Ova odluka je bila veoma hrabra i nosila je sa sobom mnogo rizika, ali prvi utisci su pokazali da se korisnici osećaju mnogo slobodnije da pitaju šta ih zanima, nego što je to bio slučaj sa agentima dok su prisutni na terenu. Samim tim proces pregovora mnogo kraće traje i brže dolazi do realizacije prodaje i zakupa.

Pored poboljšanja kvaliteta samog korisničkog iskustva, direktna komunikacija je eliminisala i probleme prenošenja poruke preko trećeg lica, kao i teškoću organizovanja gledanja za sve tri uključene strane. Na ovaj način potrebno je samo da se nađu dve strane - kupac/zakupac i vlasnik nekretnine. Direktan rezultat ovog modela su ušteda vremena i smanjenje operativnih troškova, što opet povlači mogućnost za smanjenje provizija prema vlasnicima.

foto: Promo

Uz pomoć tehnologije koja dozvoljava korisnicima da sve saznaju unapred, sistema za gledanje nekretnina koji omogućava direktnu komunikaciju i gledanje bez agenta prisutnih na terenu, City Expert nudi proviziju od 1.8% (sa PDV-om) za posredovanje u prodaji i 45% za posredovanje u izdavanju.

Bez obzira na najniže cene na tržištu, City Expert onlajn agencija za nekretnine privlači 300 000 korisnika mesečno koji pretražuju nekretnine. Sa tako velikim brojem korisnika, nekretnine se prodaju i izdaju veoma brzo. Efikasnost samog modela dovodi do većeg broja obrađenih zahteva i realizovanih poslova i samim tim omogućava City Expert-u da već četiri godine menja tržište nekretnina.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.