KADA IMAMO DA JEDEMO MI JEDEMO, KADA NEMAMO ONDA GLADUJEMO: Slavnići su NA IVICI BEDE, jedno dete im je UMRLO
Porodica Slavnić je u veoma lošoj finansijskoj situaciji, Foto: Espreso.co.rs/Privatna arhiva

nema dalje...

KADA IMAMO DA JEDEMO MI JEDEMO, KADA NEMAMO ONDA GLADUJEMO: Slavnići su NA IVICI BEDE, jedno dete im je UMRLO

Porodica Slavnić jedva krpi kraj sa krajem...

Objavljeno: 14:05h
Jovana Jovanović

U mestu Golobok kraj Smederevske Palanke živi porodica Slavnić sa desetoro dece u straćari koja je u raspadnom stanju bez kupatila, struje i vode odnosno osnovih uslova za život koji su neophodni jednoj porodici za normalno funkcionisanje u dvadeset prvom veku.

Kuća je stara oko osamdeset godina i prokišnjava, a takođe nema ni prozore već samo dve sobe koje su pune vlage i jedan hodnik koji je u veoma lošem stanju, a kupatilo nije u funkciji jer voda nije sprovedena u kući već koriste bunar, pa se tako snadbevaju vodom za piće, ali i za sopstvenu higijenu.

1 / 6 Foto: Espreso.co.rs/Privatna arhiva

Budući da u tom dvorištu živi godinama, Violeta Slavnić je za Espreso.co.rs objasnila sa kakvim teškoćama se suočava njena porodica i koliko im je teško da zarade novac kako bi preživeli iz dana u dan, a isto tako i sakupili novac za renoviranje kuće koja je očajnom stanju i preti da se uruši.

Moj suprug Goran Avramović i ja nismo zaposleni već radimo privatno, dakle sezonske poslove kada ih pronađemo ili kada nas pozovu. Na primer, kada je sezona mi idemo pa beremo višnje i tako zaradimo određeni novac za život jer moramo nekako da se snalazimo da bi preživeli", počinje priču za naš portal Violeta Slavnić.

Kako kaže, njen suprug Goran Avramović ima zdravstvenih problema, pa pije lekove za srce, a njihov najstariji sin Aleksandar Slavnić nije u radnom odnosu već radi privatno kada ga pozovu ili kada pronađe neki sezonski posao kako bi sakupio koliko-toliko novca za život, ali i za renoviranje njihove porodične kuće kako bi barem započeo osnovne radove, a to je pre svega sprovođenje vode kroz cevi do kupatila.

Mi u našem dvorištu imamo dve kuće koje su u užasnom stanju, trenutno živimo u ovoj drugog sa decom koja je u malo boljem stanju u odnosu na ovu prvu, ali opet nemamo osnovne uslove za život koje bi trebalo da imamo. U ovoj staroj kući leti kuvamo na terasi, a za druge potrebe je ne koristimo jer uopšte nije u funkciji", kaže Violeta Slavnić za Espreso.co.rs.

Takođe, njihova porodica se pre nekoliko godina suočila sa porodičnom tragedijom kada je preminulo jedanaestoro dete koje je obolelo od karcinoma bubrega, a devojčica je imala samo sedam godina kada je izgubila bitku sa opakom bolešću.

Moje dete je imalo rak na levom bubregu, a umrlo je 1. 12. 2012 godine, nažalost. Što se tiče ostale dece, neki idu u školu, a hranimo ih tako da kada imamo da jedemo mi jedemo, a kada nemamo onda ništa dok ne zaradimo za jelo, priseća se Violeta Slavnić.

Dodaje, da su se za pomoć obraćali svima u Smederevskoj Palanci, ali da nisu imali veliku korist od toga budući da im niko nije pomogao poslednih šest godina.

Takođe, primaju socijalnu pomoć kao i dečji dodatak koji nisu dovoljni za desetoro dece.

Primamo socijalnu pomoć od devetnaest hiljada dinara i dečji dodatak od tri hiljade dinara, što je veoma malo i nedovoljno za pristojan život. Obraćali smo se za pomoć svima ovde u Smederevskoj Palanci, ali ništa od toga", zaključuje Violeta Slavnić.

Ukoliko ste u mogućnosti da pomognete porodici Slavnić javite se Aleksandru Slavniću na kontakt telefon 062 352 006.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.