KOJI FUNKCIONERI DB SU BILI INSPIRACIJA ZA LIKOVE U DRŽAVNOM SLUŽBENIKU? Tajne poruke serije koju gleda cela Srbija
Ima li ovde istine?, Foto: Printscreen

urbane legende

KOJI FUNKCIONERI DB SU BILI INSPIRACIJA ZA LIKOVE U DRŽAVNOM SLUŽBENIKU? Tajne poruke serije koju gleda cela Srbija

Neki su se toliko uživeli da već tvrde kako su maltene svi likovi stvarni, te kako serija maltene s biografskom preciznošću oslikava određen događaje

Objavljeno:

Nova serija "Državni službenik" po scenariju Dimitrija Vojnova i u produkciji Predraga Gage Antonijevića, autora hit serije "Ubice mog oca", od početka emitovanja podigla je priličnu prašinu.

S obzirom da se bavi za Srbe uvek atraktivnom, ali i osetljivom temom - tajnim službama i njihovim delovanjem, mnogi su počeli da traže analogiju između događaja i likova u seriji i stvarnom životu.

Neki su se toliko uživeli da već tvrde kako su maltene svi likovi stvarni, te kako serija maltene s biografskom preciznošću oslikava određen događaje koji su se pojavljivali na marginama medija i prepričavali po kafanama u pola glasa.

foto: Printscreen

Tako inspektor Marjanović kojeg glumi Tihomir Tika Stanić, podseća na bivšeg načelnika UKP Rodoljuba Roćka Milovića, na šta posebno ukazuje prepoznatljivo obraćanje “munjo”, koje se pripisuje Roćku, a ušlo je i gradski sleng.

foto: Damir Dervišagić

Za lik kojeg tumači Žarko Laušević većina smatra da se radi o precrtanom Jovici Stanišiću, kojeg je pokojni Aleksandar Tijanić u svojim kolumnama zvao Dugouhi, jednom od najuticajnih ljudi iz senke u Srbiji devedesetih godina u vreme vladavine Slobodana Miloševića.

foto: Printscreen

Stanišić je vodio srpsku tajnu službu između 1991. i 1998. godine. Njegovo kodno ime bilo je, priča se, “Tuhač”, prema najmlađem maršalu Sovjetskog Saveza Mihailu Nikolajeviču Tuhačevskom.

foto: Printscreen

Šta vi mislite, koliko je serija bliska realnosti?

BONUS VIDEO:

PROCUREO KUĆNI VIDEO ANE KORAĆ: Starleta se skinula DO GOLE KOŽE, pa izvela PERFORMANS od koga skače pritisak

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.