IZVRŠITELJI IZBACILI BAKA MARU (90) IZ STANA: Ćerku su uhapsili, baku odveli u Hitnu! Vrištale dok su ih izvodili!
Mara Džanković (90) iz Beograda je jutros oko 7 sati nasilno iseljena, Foto: Espreso.co.rs

tužna realnost

IZVRŠITELJI IZBACILI BAKA MARU (90) IZ STANA: Ćerku su uhapsili, baku odveli u Hitnu! Vrištale dok su ih izvodili!

Izvršiteljka M. D.je nenajavljeno, uz asistenciju policije i službe Hitne pomoći, sprovela iseljenje koje je sprečavano 2 puta

Objavljeno:

Mara Džanković (90) iz Beograda je jutros oko 7 sati nasilno iseljena.

Izvršiteljka M. D.je nenajavljeno, uz asistenciju policije i službe Hitne pomoći, sprovela iseljenje koje je sprečavano 2 puta, prvo 18. februara, a drugo nenajavljeno 27. februara, saopšteno je iz združene akcije Krov nad glavom.

Kako se navodi, radnici socijalne službe nisu bili prisutni. Prethodno je dogovoreno sa poveriocima da se dozvoli baka Mari da ostane do 10. aprila, ali je to izgleda bila obmana kako bi se izvršenje konačno sprovelo.

Danijela, Marina ćerka, nas je pozvala oko 7 i 10, ali joj je tokom razgovora sa našim aktivistom oduzet telefon. Prema svedočenju komšija koje možete pogledati na našoj FB stranici, shvatili smo da joj je policija oduzela telefon i privela. Komšije kažu da je Danijela provela 3 sata u policijskom vozilu poznatom kao ’’marica’’. Dok je ona bila u marici, njenu majku su policajci i Hitna pomoć izneli iz stana uz njeno protivljenje. Komšije kažu da se čula vriska i da su reagovali, a da im je policija pretila privođenjem. U ovom trenutku ne znamo šta se dešava sa Marom Džanković, osim da je odvedena u bolnicu. Njena ćerka je u trenutku pisanja ovog saopštenja još u policijskoj stanici. Naši aktivisti su pokušali da u policijskoj stanici saznaju razloge njenog zadržavanja ali su policijski službenici odbili da odgovore., kažu iz Krova nad glavom.

Združena akcija Krov nad glavom osuđuje postupanje policije, a posebno lekara Hitne pomoći. Smatramo da su lekari pregazili svoj kodeks, jer su iskoristili svoja medicinska znanja suprotno zakonima humanosti. Sada nam je više nego ikad potreban moratorijum na primenu Zakona o izvršenju i obezbeđenju, kako bi se prekinulo nanošenje nenadoknadive štete pojedincima i društvu.

Interes čitavog društva je da solidarno zaustavimo varvarske postupke izvršitelja utemeljene u lošem zakonu, i da se u novi zakon unese zaštita prava na dom, kažu iz Krova nad glavom.

Prema rečima komšija, baka Mara i Danijela su vrištale kada je policija nasilno upala u stan i izvela ih.

Podsećamo, baka Mara je imala privatni dug koji ne osporava, ali je problem u načinu na koji je stan prodat. Izvršitelja je trebalo da održi još jednu javnu licitaciju pre nego sto je prodala stan neposrednom pogodbom, a ona je izbegla da organizuje treću javnu licitaciju koja je po zakonu. Prodala je stan neposrednom pogodbom po manjoj ceni nego što bi bila u javnoj prodaji. Ovde se radi o tome da ne odbijaju da se isele baka Mara I njena ćerka, nego je bio dogovoren dodatni rok zbog zdravstvenog stanja bakinog kao i zbog selidbe, a taj rok od 10 dana izvršiteljka nije ispoštovala - objasnio je Ivan Zlatić iz Krova nad glavom za Espreso.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.