ADRIJA NJUZ: Saradnja CNN i N1 stabilna
Saradnja CNN i N1 stabilna, Foto: N1/printscreen/youtube, CNN/youtube/printscreen

saopštenje

ADRIJA NJUZ: Saradnja CNN i N1 stabilna

B92 je danas objavio da je “jedan od osnivača i članova borda N1 i jedini predstavnik medijske kuće CNN Brent Sadler uputio pismo Draganu Šolaku

Objavljeno:

Nakon što je B92, pozivajući se na svoja saznanja, danas objavio da CNN razmatra oduzimanje licence televiziji N1 zbog navodnih zloupotreba u ovoj televiziji, vlasnik N1 – kompanija Adrija Njuz je saopštila da je mogućnost prekida saradnje neistinita informacija, a gledaocima je poručeno da saradnja N1 i CNN-a nije dovedena u pitanje.

“Na poziv medija iz Srbije koji pokušavaju da, kao po nečijem diktatu, iskonstruišu lažnu vest, iz CNN-a su danas još jednom potvrdili da je N1 eksluzivni regionalni informativni partner CNN i da je ta saradnja stabilna: 'N1 je partner CNN i CNN nema planova za promenu tog statusa'", navodi se u saopštenju.

U saopštenju kompanije Adrija Njuz se navodi i da još nema informacija o odlasku konsultanta Brenta Sadlera iz te kuće, o čemu je takođe pisao B92.

“Nijednom se nije obratio kompaniji sa zahtevom o raskidu ugovora. Brent Sadler već duži vremenski period ne radi operativne poslove u kompaniji Adria News, niti u bilo kom produkcionom centru N1 televizije, jer pozicija na kojoj se nalazi nikada nije ni zahtevala njegov dnevni angažman", piše u saopštenju.

Navodi se da je njegova savetnička uloga bila važna u početku formiranja timova N1 u svakom od centara u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu, ali da je za uređivačku politiku i program odgovoran isključivo kolegijum u Luksemburgu.

"Verujemo da su gledaoci svakog dana u prilici da se uvere u sjajnu programski saradnju svih televizija N1 u regionu, jer se u sva tri regionalna centra za gledaoce pravi najkvalitetniji informativni program", piše u saopštenju u kojem se zaključuje sledeće:

"Kompaniji Adria News je jasno da su zbog nezavisne uređivačke politike naših televizija one često na meti kritike vlasti. Naši novinari i urednici izloženi su pretnjama i zbog toga smo nedavno uputili pismo međunarodnim i nevladinim organizacijama, medijskim asocijacijama, kao i Evropskoj Uniji zatraživši zaštitu televizije N1 i njenih novinara od kampanje koju protiv N1 vode visoki držani, vladini i funkcioneri vladajuće koalicije."

U saopštenju se navodi da o kredibilitetu Adria News i N1 i njenih sadržaja uverljivo svedoči i to što brojni evropski televizijski mediji prenose sadržaje N1, posredstvom mreže Enex, asocijacije privatnih televizijskih medija koja je prisutna u više od 50 zemalja širom sveta.

B92 je danas objavio da je “jedan od osnivača i članova borda N1 i jedini predstavnik medijske kuće CNN Brent Sadler uputio pismo Draganu Šolaku u kome ga obaveštava o odluci da napusti N1”.

B92 je objavio i da je Sadler u pismu naveo sve primere zloupotreba u televiziji N1, kao i primere neprofesionalnog ponašanja direktora i urednika.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/ N1, B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.