ZBUNJUJE VOZAČE, A KAZNA ZA NJEGOVO NEPOŠTOVANJE JE DRAKONSKA! Novi znak osvanuo na srpskim putevima (FOTO)
Novi znak osvanuo je na srpskim putevima, Foto: Profimedia, Nebojša Mandić, Ilustracija

šta je sad ovo?

ZBUNJUJE VOZAČE, A KAZNA ZA NJEGOVO NEPOŠTOVANJE JE DRAKONSKA! Novi znak osvanuo na srpskim putevima (FOTO)

Rigorozne kontrole trajaće naredna dva meseca

Objavljeno:

Na važnim raskrsnicama u Srbiji osvanuo je novi saobraćajni znak.

Umesto dobro poznatog crvenog STOP, na koji smo svi navikli, vozači su ostali zatečeni zelenim STOP. Iako je saobraćajna policija mnogo puta ranije najavljivala promene u drumskoj signalizaciji, vozači su današnji dan dočekali potpuno nepripremljeni. Bolje bi bilo da se što pre upute šta novo, zeleno STOP znači, jer su za njegovo nepoštovanje kazne drakonske.

Kako saznajemo, zeleno STOP menja semafor i koriguje saobraćaj.

Ukoliko ne želite da vam saobraćajna policija napiše kaznu od 10.000 do 20.000 dinara, savetujemo vam da stanete svaki put kad vidite novi znak. Njegovo postavljanje počelo je danas u celoj Srbiji. Očekuje se da će do petka kompletna zemlja biti pokrivena, a policija je već počela da kontroliše da li ga vozači poštuju.

Rigorozne kontrole trajaće naredna dva meseca, a policija neće imati milosti prema onima koji novu signalizaciju ne budu poštovali. Što je, takođe, zanimljivo, policija će proveravati ko zna čemu služi novi znak.

Šta raditi kad vidite zeleno STOP

Kada se nađete pred novom signalizacijom, morate potpuno zaustaviti vozili ispred zaustavne linije, osmotriti i propustiti vozila koja se kreću na ulicu na koju nailazite, vodeći računa da ista ne usporavaju, staju ili menjaju pravac. Nakon toga nastavite kretanje.

Ukoliko ispred nas već stoji vozilo na zaustavnoj liniji, a mi se nalazimo u koloni iza njega, moramo se ponovo zaustaviti ispred zaustavne linije kada se vozilo ispred nas pomeri.

Šta se smatra nepoštovanjem znaka

* Nepotpuno osetno zaustavljanje na zelenom znaku STOP smatra se da ga niste poštovali.

* Prelazak preko zaustavne linije.

* Neustupanje prvenstva prolaza vozilima, loša procena, ako vozilo koje je u prednosti uspori zbog vašeg vozila smatra se da ste mu oduzeli prednost.

Po čemu se razlikuje od crvenog znaka

Za crveno STOP je važilo da ne smete da se zaustavite na ovom znaku ukoliko vam je svetlosnim znakom (zelenim svetlom) dozvoljen prolaz. Sa zelenim znakom je baš suprotno. Pred njim uvek morate da se zaustavite, naročito što je on tu da bi menjao semafor.

Ova vest je izmišljena! Razlog? Danas je 1. april, svetski dan šale i pošalice! Oprostićete nam, naravno, na ovoj prvoaprilskoj šali, zadatak nam je bio da vas malo razveselimo u ovom danu koji bi trebalo da nas podseti koliko je humor bitan u životima svih nas. Nadamo se da smo uspeli!

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.