BUDUĆNOST ŠKOLSTVA: Da li smo na tragu digitalnih atlasa? (MAPA)
Ukoliko kliknete na bilo koju ikonicu dobićete najzanimljivije činjenice o određenoj bitci, znamenitoj ličnosti ili stradanju Srpske vojske, Foto: Printscreen

NOVINE!

BUDUĆNOST ŠKOLSTVA: Da li smo na tragu digitalnih atlasa? (MAPA)

Ukoliko kliknete na bilo koju ikonicu dobićete najzanimljivije činjenice o određenoj bitci, znamenitoj ličnosti ili stradanju Srpske vojske

Objavljeno: 19:44h

Republički geodetski zavod svakodnevno pomera svoje koordinate ka budućnosti. Najnoviji set podataka prikazan na portalu Geosrbija je kompletno istorijski set sa pozicijom u prostoru.

Ukoliko ste danas obrađivali temu Prvog svetskog rata, ne morate da tragate za mestima gde su se odigrali sukobi, jednostavno je, ova karta vam to prikazuje na najednostavniji način. Ukoliko kliknete na bilo koju ikonicu dobićete najzanimljivije činjenice o određenoj bitci, znamenitoj ličnosti ili stradanju Srpske vojske.

Karta nazvana „Srbija u Velikom ratu 1914.1918.“ produkt je još jedne uspešne saradnje Ministarstva kulture i informisanja i Republičkog geodetskog zavoda. Ovim potezom obe institucije pokazale su da im je edukacija i digitalizacija Srbije na prvom mestu.

Republički geodetski zavod svojim aktivnostima konstantno dokazuje da može da pozicionira u prostoru šta god poželi, a kao što vidimo otvoreni su za sve vrste setova podataka.

Za više informacija prostornim podacima i kartama, možete posetiti i fejsbuk profile Republičkog geodetskog zavoda i Digitalne platforme Geosrbija.

Na portalu Geosrbija trenutno postoji 225 setova podataka koji se konstantno unapređuju i što je najbitnije dostupni su besplatno, svim građanima.

BONUS VIDEO:

KAKO JE SAMO USPEO? Ovaj čovek vozi biciklu uz stepenice! Nije lako, ali on uporno uspeva da pređe svaki stepenik! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.