KANDIĆ OBELEŽILA 20. GODIŠNJICU UBISTVA ALBANSKIH CIVILA OD STRANE SRBA: Posebno se osvrnula na NEBOJŠU PAVKOVIĆA
Nataša Kandić, Foto: Beta

ZLOČIN NE ZASTAREVA

KANDIĆ OBELEŽILA 20. GODIŠNJICU UBISTVA ALBANSKIH CIVILA OD STRANE SRBA: Posebno se osvrnula na NEBOJŠU PAVKOVIĆA

Nataša Kandić se osvrnula i na Dnevnik Nebojše Pavkovića

Objavljeno:

Nataša Kandić, osnivač Fonda za humanitarno pravo, obeležila je 20. godišnjicu ubistva 14 civila od strane porodice Bogujevci i Durići u Podujevu od strane srpskih jedinica.

Kroz Tviter status, Kandićeva se obratila naciji sa pitanjem da li je to ubistvo nedužnih civila NATO agresija.

- Danas, pre 20 godina, pripadnici MUP-a Srbije, jedinica" Škorpioni ", ubili su 14 civila, albanskih žena i dece iz porodica Bogujevaca i Durićija u Podujevu, napisala je Kandić pa se nadovezala novim tvitom.

- U Dnevniku Nebojše Pavkovića zabeleženo je da su 28. marta, u NATO napadima, poginula dva pripadnika VJ - Goran Marin, kod Gnjilana, i Mario Protić, kod Kačanika. On je iskoristio "zatišje" (dok je policija ubijala u Podujevu) da se podšiša u hotelu "Grand" u Prištini. Tako kaže.

Sa druge strane, u svom ratnom dnevniku, komandant Treće armije general-pukovnik Nebojša Pavković izneo je dokument o operaciji "Aligator", koja je, navodno prema podacima koje je dobio, trebala da bude sprovedena kako bi NATO definitivno slomio našu zemlju.

Pavković je u dnevniku, koji je objavljen u knjizi "Treća armija sedamdeset osam dana u zagrljaju "Milosrdnog anđela"", napisao da je podatke o operaciji "Aligator" dobio od pukovnika Antića, koji je rekao da je izvor dokumenta iz komande UNPREDEP-a i udruženja "Lekari bez granica" iz Skoplja. Pukovnik Antić je uverio Pavkovića da je izvor pouzdan, da se radi o dugogodišnjem pouzdanom saradniku koji je radio na aerodromu "Petrovec", a našem operativcu službe bezbednosti je u motelu "Predejane" predao poverljivi materijal.

Možda najmonstruozniji deo plana predviđao je ubijanje civila, rušenje infrastrukture i izazivanje ekološke katastrofe razaranjem rafinerija, što nije ni izostalo u agresiji NATO pakta na SRJ i bez "Aligatora", sa tim što je kao meta u ovoj operaciji bio predviđen i Nuklearni institut u Vinči. O tome da je Vinča bila na nišanu NATO za Politiku je govorio i tadašnji v. d. direktora Instituta u Vinči dr Ilija Plećaš.

Izvođenje operacije "Aligator" pratilo bi "proterivanje" Albanaca iz južne srpske pokrajine, kako bi se efikasno vodio propagandni rat protiv SRJ.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.