ČUDESNI BELI ANĐEO JE OTERAO NATO PILOTA: Vladika Filaret OTKRIO šta se TAČNO DESILO nad MANASTIROM 1999. godine!
Beli anđeo spasao svetinju i monahe od NATO "milosrdnog anđela" , Foto: Wikipedia, Printscreen / Youtube

čudo nad manastirom

ČUDESNI BELI ANĐEO JE OTERAO NATO PILOTA: Vladika Filaret OTKRIO šta se TAČNO DESILO nad MANASTIROM 1999. godine!

Beli anđeo spasao svetinju i monahe od NATO "milosrdnog anđela"

Objavljeno: 22:45h

Aprila 1999. godine, jedan NATO avion našao se na nebu iznad manastira Mileševa (u blizini Prijepolja) , starog osam vekova. Pilotirala je Italijanka Valerija koja je imala zadatak da baci bombu tačno na svetinju i raznese je sa velišenstvom i mnoštvom vernika u njoj, jer je NATO navodno imao informacije da se unutra kriju vojnici.

U momentu kada se spremala da ispali rakete, Vlaeriji se pred očima ukazao Beli anđeo, isti onaj sa freske koja se nalazi u toj bogomolji, sa porudom da to nikako ne čini.

Avio je produžio dalje i projektili namenjeni manastiru ispaljeni šest - sedam kilometara dalje, u Mileševski dol. Italijanka je posle nekoliko godina sasvim slučajno gledajući slike na internetu otkrila da Beli anđeo koji se njoj ukazao tokom leta zaista postoji, i to baš u manastiru koji nije gađala.

Odmah je spakovala kofere i doputovala u Srbiju, zaputila se pravo u Mileševu, tamo se dugo pred freskom molila i plakala, a onda je ceo splet neverovatnih okolnosti ispričala svešteniku Mileševe i vernom narodu koji se tada zatekao na licu mesta, a kasnije i ljudima na Zlatiboru kod kojih je odsela.

U manastir je nastavila da se vraća i do današnjeg dana ...

Bivši vladika mileševski Filaret, koji je baš 1999. stigao u Mileševu, potvrdio je ovu na prvi pogled nerealnu i gotovo filmsku priču. On nam je otkrio i da je Italijanka, kako bi ispunila svoje grehe, mnogo puta davala i velike priloge manastiru.

Filaret svedoči da Valerija nije bila jedina strankinja koja je posle bombardovanja dolazila u Mileševu da se pokaje i zamoli Boga za oprost.

- Pokajala se ona što je uopšte učestvovala u jednom takvom zločinu kakav je bio NATO bombardovanje, njoj je Beli anđeo otvorio oči, sprečio je da ne učini još veće zlo, da ne uništi svetinju staru vekovima, da ne ubije monahe i sveštenike... Pojavio joj se pred očima u ključnom momentu, zaustavio bombe.

Kada je ona kasnije na internetu našla sliku freske i lokacij, odmah je došla. Tada nisam bio tu, ali rekli su mi da je satima naglas plakala i molila se Bogu ispred nje tražeći oprost. Nastavila je ona redovno da dolazi, darovala je dobrotvorne priloge više puta i za manastir i za konake, pričala sa sveštenstvom, ispovedala svoje grehe. Bombe su bačene na Mileševski dol. Kao tadašnji vladika, sećam se da sam zvao stručne službe da dođu i očiste taj teren i oni su to brzo uradili - priča Filaret.

O čudotvornim moćima freske Belog anđela, preko koje je u 16. veku bila naslikana druga, a onda se posle 400 godina prilikom restauriranja manastira Anđeo opet ukazao, kaže, suvišno je i govoriti.

- Dolazili su i neki francuski oficiri, sećam se, neki Ameri, i tadašnji ambasadori zemalja koji su nas bombardovale. Stajali su i oni pred freskom Belog anđela i kajali se. Pred tom freskom dešavalo se mnogo čuda, isceljenja, ja sam lično svedočio mnogobrojnim.... - ispričao je on.

BONUS VIDEO:

ZA NJEGA JE PRANJE PROZORA UMETNOST! Sa kakvom lakoćom i uživanjem ovaj čovek to radi, ma prosto neverovatno! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.