IZ ZGRADE SUDA SU ZADUŽENE U ŠVAJCARCIMA GAĐALI JAJIMA I POLIVALI VODOM! Skandal na protestima u centru Beograda
U toku protesta dogodio se incident kada je neko gađao okupljene građane jajima i sa prozora prosuo vodu na ozvučenje ispred Vrhovnog kasacionog suda , Foto: Espreso.co.rs, Printscreen Tvitter

NEČUVENO

IZ ZGRADE SUDA SU ZADUŽENE U ŠVAJCARCIMA GAĐALI JAJIMA I POLIVALI VODOM! Skandal na protestima u centru Beograda

Ne odustaju od svojih zahteva

Objavljeno:

Juče je udruženje za zaštitu korisnika bankarskih usluga održalo protest ispred zgrade Vrhovnog kasacionog suda u Beogradu, a poručili su da neće odustati dok predstavnici te intitucije ne preduzmu određene korake ka rešavanju problema u vezi sa kreditom u švajcarskim francima.

Okupljeni građani su uputili otvoreno pismo predsedniku Vrhovnog kasacionog suda Dragomiru Milojeviću, objašnjavajući da veoma dugo protestuju, a još uvek ne vide da postoji izvestan pomak u rešavanju njihovog problema.

Međutim, u toku protesta dogodio se incident kada je neko gađao okupljene građane jajima i sa prozora prosuo vodu na ozvučenje ispred Vrhovnog kasacionog suda.

Međutim, neko je na društvenoj mreži Tviter objavio odgovor koji je banka uputila na pitanje, da li može da se izvrši direktno plaćanje, ali u CHF valuti jer korisnik zarađuje novac u toj valuti, a ne u dinarima. Ipak, banka je imala striktan odgovor i ne podrazumeva mogućnost za kompromis oko tog problema.

Takođe, Jelena Pavlović koja je članica upravnog odbora Udruženja za zaštitu korisnika bankarskih usluga, javno je iznela svoj stav o ovom pitanju kao i eventualna rešenja, koja su kako kaže nekada bila aktuelna. Smatra da je deindeksacija kredita jedino rešenje koje je dobro za ljude koji imaju problem sa kreditom u švajcarcima.

Kako je objasnila, deindeksacija je stavljanje van snage obračuna po švajcarskoj valuti i da bi to trebalo da izvrši sud jer je sudska praksa u celoj Evropi po ovom pitanju jedinstvena. Isto tako, objasnila je da je protiv bilo kakvih predloga gde bi se prinudno vršila konverzija u valutu evro, a potom objasnila zašto je protiv toga.

Međutim, neko je nadovezavši se na incident sa jajima i polivanjem vodom podsetio na incident koji se dogodio u ponedeljak kada su sudije Vrhovnog kasacionog suda preskakale ogradu.

Podsećamo, u ponedeljak su sudije Vrhovnog kasacionog suda preskakale ogradu kako bi izbegli susret sa ljudima koji protestuju zbog duga koji imaju u švajcarskim francima.

Šta vi mislite o svemu ovome? Pišite nam u komentarima...

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.