VAŠA PLEĆA SU NEJAKA? DAJTE OTKAZ! Zaduženi u švajcarcima poslali pismo predsedniku Vrhovnog kasacinog suda
Udruženje za zaštitu korisnika bankarskih usluga "CHF Srbija" uputilo je otvoreno pismo predsedniku Vrhovnog kasacionog suda, Foto: Espreso.co.rs

zahtev

VAŠA PLEĆA SU NEJAKA? DAJTE OTKAZ! Zaduženi u švajcarcima poslali pismo predsedniku Vrhovnog kasacinog suda

Protest građana zaduženih u švajcarskim francima počeo je 21. marta ispred Vrhovnog kasacionog suda

Objavljeno:

Građani zaduženi u švajcarcima juče su se ponovo okupili ispred Vrhovnog kasacionog suda u Beogradu. Uz Udruženje za zaštitu korisnika bankarskih usluga "CHF Srbija" ponovo su protestvovali ispred ove institucije, i poručili da neće odustati dok se njnei predstavnici ne izjasne o problemu sa isplatom kredita u švajcarskim francima (CHF), odnosno dok ne iznesu stav da li su krediti u francima ništavni ili ne.

Okupljenima se obratila Snežana Pantić Aksentijević, čija je porodica pre dva dana prinudno iseljena iz stana na Novom Beogradu, nakon što je stan u novembru prošle godine prodat na aukciji, kako bi banka naplatila dug iz stambenog kredita u švajcarskim francima.

Udruženje za zaštitu korisnika bankarskih usluga "CHF Srbija" uputilo je otvoreno pismo predsedniku Vrhovnog kasacionog suda gospodinu Dragomiru Milojeviću.

Tekst pisma su podelili na svom Tviter nalogu uz poruku: "Vaša pleća su nejaka? Dajte ostavku!"

Pismo prenosimo u celosti:

"Uvaženi gospodine Milojeviću!

Obraćamo Vam se kao predsedniku Vrhovnog kasacionog suda u Srbiji.

Dana 21. marta 2019. godine korisnici kredita koji su zaduženi fiktivnim dugovima na osnovu obračuna dinarskih kredita po valuti švajcarskog franka, započeli su poslednji protest ispred zgrade Vrhovnog kasacionog suda.

Niko od nas nije verovao da će do vogo protesta doći!!!

Verovali smo da ćete ispuniti obećanje dato 06. juna 2018. godine i izuzetno smo teško podneli činjenicu da smo od najviše sudske istance izograni.

U Saopštenju od 6.6.2018. godine navedeno ej da će zapremljeni predmeti bit rešeni 1. oktorbra 2018. godine, da će Vrhovni kasacioni sud uputiti dopis nižestepenim sudovima da se navedeni predmeti smatraju hitnim, kaoi da se sa posebnom opreznošću, poštujući principe savesnosti i poštenja, razmatarju tužbe sa predlogom za određivanje preivremen mere u pomenutim sporovima.

Ni jedno od ovih obećanja nije ispunjeno, osim dopisa nižestepenim sudovima koi su isti ignorisali.

Sada nam dajete nova obećanja, da će 2. parila 2019. biti sednica na kojoj će se doneti pravni stav, a možda to bude i 4. aprila 2019. godine, ukoliko se prvi dan stav ne usvoji?!

Gospodine Milojeviću, mi smo već toliko prevareni od strane banke, a na naše iznenađenje i od strane suda, da zaista ne znamo kako očekujete da Vam dalje verujemo?

Obzirom da ste odgovorni za rad Vrhovnog kasacionog suda i da treba da ulivate poverenje u zakonit rad tog suda kao i da se od Vas očekuje da ispunte data obećanja, tražimo da, ako Vrhovni kasacioni sud danas ne donese prave stavove koje smo tražili do 12 časova, dana 27. marta 2019. godine, podnesite i javno objavite Zahtev za Vašim razrešenjem, jer samo na taj način dajete šansu sudskoj vlasti da povrati svoje dostojanstvo".

Podsetimo, protest građana zaduženih u švajcarskim francima počeo je 21. marta ispred Vrhovnog kasacionog suda. Njihovi zahtevi su da se krediti vrate u prvobitno stanje, odnosno da se isključi indeks i da to budu dinarski krediti.

Takođe, od Vrhovnog kasacionog suda traže da se ubrza donošenje presuda koje se odnose na kredite građana zaduženih u švajcarskim francima, kao i da se sudi prema praksi Evropskog suda.

BONUS VIDEO: Đorđe Milićević za Espreso o opoziciji, saobraćajnoj nesreći i parlamentu

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.