FANTASTIČNA VEST! Srpski đaci ipak idu na TAKMIČENJE U AMERIKU! Reagovala Ana Brnabić (FOTO)
Srpski đaci idu na takmičenje u Ameriku, Foto: Trka dobrote

IMA NADE

FANTASTIČNA VEST! Srpski đaci ipak idu na TAKMIČENJE U AMERIKU! Reagovala Ana Brnabić (FOTO)

Sergej je na Tviteru napisao kako je Ana Brnabić reagovala čim je videla da on okuplja ljude za ovu akciju!

Objavljeno:

Nakon što je glumac Sergej Trifunović objavio kako bi učenici robotike iz Kragujevca trebalo da idu na takmičenje u Ameriku, ali nemaju novca da realizuju to putovanje, pojavila se nova sjajna vest.

Sergej je na Tviteru napisao kako je Brnabić reagovala čim je videla da on okuplja ljude za ovu akciju.

- Deca iz Kragujevca idu na takmičenje, tviter je moćan medij, a pritisak očigledno daje rezultate, napisao je glumac.

Ova vest je potvrđena i na sajtu, Donacije.rs.

- Imamo fantastične vesti! Zajednica je reagovala nikada brže i za samo dva dana prikupila značajan deo sredstava! Takođe, tokom današnje posete Kragujevcu, premijerka Ana Brnabić izjavila je da će Vlada Srbije pokriti ostatak neophodnih sredstava za odlazak na takmičenje! Hvala svim građanima i kompanijama koji su donirali, a ceo prikupljeni iznos će biti poznat do kraja dana, piše na sajtu Donacije.rs.

Naime, nakon regionalnog Adria takmičenja u Celju, samo jedna srpska ekipa se plasirala na svetsko prventvo u Lego ligi u Hjustonu, a to je robotički tim Prve kragujevačke gimnazije - PKGang! Troškovi su ogromni, ali ne i nemogući – zato nam je potrebna vaša pomoć kako bismo predstavili našu ideju i projekat “Food Inhalator”!

Projekat “Food Inhalator” je zasnovan na malom uređaju kojim se pojačava ukus hrane kod osoba koji imaju oslabljena čula ukusa i mirisa. Upotreba ovog uređaja takođe se može primeniti i kod astronauta, što je i bilo početno pitanje i ideja projekta “Kako astronauti osećaju ukuse?”.

Podsećamo, glumac je ranije pozvao da se pomogne ovim učenicima tako što će donirati novac da bi mogli da otputuju u USA.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.