JOVANOVIĆ: Dužnici u švajcarcima ostavljeni na cedilu, izvršitelji jedini na dobitku!
Jovanović je istakao da je dužnost države da štiti ekonomski ugrožene gradjane i ispravlja nepravdu!, Foto: Printscreen / Youtube

OŠTRO!

JOVANOVIĆ: Dužnici u švajcarcima ostavljeni na cedilu, izvršitelji jedini na dobitku!

Jovanović je istakao da je dužnost države da štiti ekonomski ugrožene gradjane i ispravlja nepravdu

Objavljeno:

Potpredsednik Narodne stranke i šef odborničke grupe Savez za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas ispred Vrhovnog kasacionog suda da je sramno da država već četiri godine obećava da će rešiti problem kreditnih dužnika u švajcarskim francima, a da apsolutno ništa nije uradjeno.

"Narodna stranka i Savez za Srbiju se zalažu za sistemsko rešenje ovog problema, kao i za kompletno revidiranje sistema javnih izvršitelja koji su trenutno u bliskoj interesnoj sprezi sa vladajućom partijom i preko kojeg se ljudi bliski vlasti neosnovano bogate, kao što smo videli i u slučaju porodice Aksentijević", rekao je Jovanović. Jovanović je ispred zgrade Vrhovnog kasacionog suda podržao protest Udruženja "CHF Srbija", čiji članovi zaduženi u švajcarskim francima zahtevaju da ta institucija zauzme pravni stav i ustanovi praksu koja će omogućiti njihovu bolju zaštitu u sudskim sporovima koje su pokrenuli protiv komercijalnih banaka. "Skoro 100.000 naših gradjana je dovedeno na ivicu bede, jer su bez svoje krivice, višom silom u vidu promene monetarne politike švajcarske centralne banke, dovedeni u nepodnošljivu situaciju da moraju da otplaćuju duplo veći iznos bankarskog kredita od onog koji su uzeli", rekao je Jovanović. Jovanović je istakao da je dužnost države da štiti ekonomski ugrožene gradjane i ispravlja nepravdu, tako da je neobjašnjivo da niko od predstavnika izvršne vlasti nije primio ove ljude, iako im je tadašnji premijer, a sada predsednik Srbije Aleksandar Vučić, još 2015. godine obećao da će rešiti ovaj problem. Jovanović je podsetio i da je predsednik Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević obećao zaduženima u švajcarskim francima da će uputiti dopis nižestepenim sudovima o hitnosti i važnosti tih predemeta, što se nikada nije dogodilo.

BONUS VIDEO:

KAMION SA NATOVARENIM AUTOMOBILIMA ZAKAČIO PASARELU! Vozači se spasavali od gvožđurije koja leti po putu! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Beta.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.