NOVI ZAKONI DODATNO UNAZAĐUJU POLOŽAJ TRUDNICA: Macura KRITIKUJE mere VLADE
Nije zadovoljna podrškom trudnicama: Tatjana Macura, Foto: Nebojša Mandić

vidi problem

NOVI ZAKONI DODATNO UNAZAĐUJU POLOŽAJ TRUDNICA: Macura KRITIKUJE mere VLADE

U obračun nadokne neće ulaziti prosek od tri meseca, već se lestvica podiže na 12 meseci čime će se ova već ugrožena kategorija naći na udaru neodrživih mera Vlade novi zakoni dodatno unazađuju položaj trudnica

Objavljeno:

Poslanica Stranke moderne Srbije Tatjana Macura ukazala je da Predlog zakona o zdravstvenom osiguranju predvidja da se naknada za trudnice koje na bolovanje moraju da odu zbog komplikacija trudnoće obračunava na osnovu primanja u prethodnih 12 meseci, čime se dodatno ugrožava ta kategorija stanovništva.

- U obračun nadokne neće ulaziti prosek od tri meseca, već se lestvica podiže na 12 meseci čime će se ova već ugrožena kategorija naći na udaru neodrživih mera Vlade Srbije - rekla je Macura na konferenciji za novinare u parlamentu o zakonu koji je na dnevnom redu sednice. Macura je rekla da Vlada Srbije još ne donosi izmene Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom iako je to najavljeno više puta, a da pored toga donosi zakone koji dodatno unazađuje položaj trudnica.

- Još jednom apelujem, posebno na ministra Zorana Đordjevića da se uhvati u koštac sa ogromnim problemom i pozabavi izmenama Zakona o finansijskoj podršci porodica sa decom, kako ne bismo došli do toga da ova kategorija građana bude još dodatno marginalizovana - rekla je Macura.

BONUS VIDEO:

BAZENČIĆ I LOPTA SA ISPISIMA DUGOVANJA NA POKLON MARKU BASTAĆU! Ovako su odbornici Srpske napredne stranke ukazali na finansijske malverzacije na opštini Stari grad (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.