OSMEH PREKO CELOG LICA: Đole koji nadniči za pare i kupa NEPOKRETNOG OCA dobio je cirkular! Ovo je njegova reakcija
Đorđe Marković iz sela Čepura i Duci, Foto: Privatna arhiva

OVO JE VREDELO

OSMEH PREKO CELOG LICA: Đole koji nadniči za pare i kupa NEPOKRETNOG OCA dobio je cirkular! Ovo je njegova reakcija

Sve što je on tražio jeste polovan traktor, cirkular kako bi mogao da obrađuje zemljište i zarađuje. Sada ga je konačno dobio!

Objavljeno: 15:09h
Jelena Jovanović

Đorđe Marković iz sela Čepura, pored Paraćina je dečak koji ima samo 16 godina, a ponaša se i razmišlja kao da ima 40 godina što ne čudi jer ga od kad zna za sebe prate nedaće.

Život ga nije mazio, a već od malih nogu je počeo da se bavi poljoprivredom i seoskim poslovima kako bi izdržavao svoju porodicu. I pored brojnih obaveza koje nikako ne idu uz život jednog deteta, on je stizao i da redovno ide u školu.

Đorđe Marković sa ocem i sestrom
Đorđe Marković sa ocem i sestrom foto: Printscreen/RTS1

Đoletu se otac Aleksandar (69) šlogirao i od tada je nepokretan, teško govori, vrši veliku i malu nuždu u krevetu. Njegova mlađa sestra Aleksandra (15) i on su uvek tu za njega kada zatreba da se presvuče, opere, nahrani.

Sve što je on tražio jeste polovan traktor, cirkular kako bi mogao da obrađuje zemljište i zarađuje.

Naime, pored brojnih muka, pre godinu dana se desila još jedna tragedija u porodici Marković. Njegova majka Željka koja je imala 45 godina je legla da spava i više se nije probudila. Zvanično, u pitanju je bio srčani udar, ali je porodica sutradan videla kako zmija izlazi iz njenog kreveta pa sumnjaju da ju je ujela u snu.

I pored tolikih muka koje su ih zadesile, Đorđe i njegova sestra ne savijaju glavu. Kažu kako im je potreban samo traktor kako bi sami mogli da obrađuju imanje jer sada moraju da plaćaju oranje. To ne mogu od 20.000 dinara koliko mesečno dobijaju na ime očeve invalidske penzije i naknade za tuđu negu čime jedva pokriju lekove i račun za struju.

Đorđe Marković čuva nepokretnog oca
Đorđe Marković čuva nepokretnog oca foto: Privatna arhiva

- Ja znam da sam samo dete, ali moram da radim kako bi izdržavao oca i porodicu. Kupio sam čak i motornu testeru da je imam spremnu kad neko pozove da mu sečem drva za novac, rekao je Đorđe.

Njegova sestra Aleksandra se brine o kućnim poslovima, kuva, čisti, pere i pomaže Đorđu oko pranja i čuvanja oca.

Đorđe Marković sa Ducijem i njegovim sinom
Đorđe Marković sa Ducijem i njegovim sinom foto: Privatna arhiva

Danas Đorđe ide u prvu godinu srednje škole i zajedno sa sestrom pomaže nepokretnom ocu koji je 24 sta dnevno u krevetu. On hrani kokoške, svinje, radi po imanju seoske poslove, nadniči po selu svuda gde ga zovu i gde ima posao za novac koji mu je preko potreban da bi pregurao mesec u trošnoj kući sa sestrom i ocem. On je svestan da je sve na njegovim malim leđima, ali ne odustaje i ne predaje se već samo još vise radi kako bi zaradio novac.

On je već otvorio račun u radnji za brzu hranu gde Đorđe i njegova sestra mogu uvek da jedu kada su u školi.

Sada, zahvaljujući dobrim ljudima, Đorđe opet ima osmeh na licu. On je dobio cirkular koji je toliko želeo. Takođe, dobri ljudi su mu poslali hranu i osnovne namirnice.

Kada je ugledao cirkular, imao je osmeh preko celog lica.

Hvala svima na pomoći, odmah sam ga isprobao da vidim da li radi, presrećan sam zaista, hvala, rekao je mali Đorđe.

1 / 4 Foto: Privatna arhiva

Duci, koji je sve vreme uz Đorđa kaže za Espreso kako je mali Đorđe bio presrećan kada je video da je dobio cirkular.

- Danas smo bili kod Đorđa i odneli smo mu cirkular, namirnice, higijenu i uručili novčanu pomoć koju on nije tražio. Dok čekamo da krenu radovi na postavljanju nove kompletne stolarije u njegovoj kući, nastavljamo i dalje da pomažemo Đorđu i dalje pozivamo humani narod da učestvuje jer svaka pomoć je dobro došla bilo da je to novac, garderoba, namirnice, hemija itd. A mi ćemo nastaviti da skupljamo novac za mašine koje su još potrebne Đorđu za rad, rekao je Duci, vođa navijača Partizana iz Paraćina koji je organizovao pomoć za ovog dečaka.

Svako ko želi novčano da pomogne može da uplati novac na računima udruženja, ko želi da pošalje bilo šta od garderobe, higijene, namirnica koje su preko potrebne ili da ima neku ideju neka se javi u inboks FEJSBUK STRANICE.

Na ove račune možete finansijski pomoći Đorđu i njegovoj porodici:

Dinarski račun/ 205-0000000265615-98 Devizni račun/ 0070800050950 iban RS 35205007080005095047 Udruženje "Paraćin mali grad-veliko srce"

Svi koji su u prilici treba da pomognu Đorđu da od svog rada živi i hrani porodicu, da bude kao i sva ostala deca jer on svakako nije kriv što su nesreće zavile njegovu kuću u crno.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.