ODUZMITE PINKU NACIONALNU FREKVENCIJU! Opozicija se OGLASILA i traži da REM reaguje, inače će uraditi OVU STVAR
On ime je trn u oku: Željko Mitrović, Foto: Printscreen

ozbiljne optužbe

ODUZMITE PINKU NACIONALNU FREKVENCIJU! Opozicija se OGLASILA i traži da REM reaguje, inače će uraditi OVU STVAR

TV Pink vrši političku propagandu u korist vladajuće partije, zloupotrebljava medijski prostor u političke i privatne svrhe emitujući, između ostalog, otvorena pisma svog vlasnika, kao i klevete, laži i uvrede

Objavljeno:

Potpisnici Sporazuma sa narodom uputili su danas zahtev Regulatornom telu za elektronske medije (REM) da TV Pink izrekne meru zabrane objavljivanja programskih sadržaja informativnog karaktera u trajanju od 30 dana, a potom i meru oduzimanja nacionalne frekvencije kao javnog dobra koje se kontinuirano zloupotrebljava.

Ovakve mere su neophodne, navodi se u zahtevu, kako bi se sprečilo dalje korišćenje jezika mržnje i izazivanje građanskog rata kroz huškanje građana jednih na druge, koje ova medijska kuća u višegodišnjem kontinuitetu sprovodi.

Kako se navodi u dopisu, samo u poslednjih 30 dana TV Pink je više desetina puta prekršila Ustavom zagarantovano pravo da svako bude istinito, potpuno i blagovremeno informisan o pitanjima od javnog značaja, kao i više zakona koristeći govor mržnje u svom informativnom programu. Uz to, prekršena su i sva zakonom ustanovljena pravila koja nalažu da se u programu obezbedi nediskriminišuće prisustvo svih učesnika u političkom životu. Shodno tome, REM je već imao zakonsku mogućnost da izrekne meru zabrane emitovanja informativnog programa TV Pink u periodu od 30 dana, ali se to nije desilo.

Posebno se naglašava da TV Pink tokom višegodišnjeg perioda drastično krši odredbe Zakona o elektronskim medijima, i to tako što vrši političku propagandu u korist vladajuće partije, zloupotrebljava medijski prostor u političke i privatne svrhe emitujući, između ostalog, otvorena pisma svog vlasnika, kao i klevete, laži i uvrede. Takođe, predstavnike opozicije i javne ličnosti koje kritikuju vlast podvrgava satanizaciji, etiketiranju i javnom linču, nazivajući ih „fašistima, lopovima, žutom bagrom, ološima“.

Otuda se zahteva da REM po službenoj dužnosti izvrši vanredan nadzor nad programima TV Pink i izrekne zahtevane mere.

- Ukoliko REM ne postupi u skladu sa zakonom i ne pokrene procedure iz svojih nadležnosti, mi, potpisnici Sporazuma sa narodom, izrazićemo svoje građansko nezadovoljstvo i građansku neposlušnost i pozvati čitavu javnost na protest ispred sedišta TV Pink - zaključuje se u dopisu.

BONUS VIDEO:

BAZENČIĆ I LOPTA SA ISPISIMA DUGOVANJA NA POKLON MARKU BASTAĆU! Ovako su odbornici Srpske napredne stranke ukazali na finansijke malverzacije na opštini Stari grad (KURIR TV)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.