Uništena Gračanica! Zadužbina Nemanjića nestala u poplavama, ikone u blatu

vernici će protestovati

Uništena Gračanica! Zadužbina Nemanjića nestala u poplavama, ikone u blatu

Nakon što je bujica iz dvorišta prodrla u unutrašnjost hrama, tužna slika: više od metar duboke prljave vode u kojoj plivaju ikone
Objavljeno: 18:52h
Vernici koji se protive potapanju manastira Valjevska Gračanica započeće proteste U samoj crkvi Svetog Arhangela Mihaila u Tubraviću, nakon što je bujica iz dvorišta prodrla u unutrašnjost hrama, tužna slika: više od metar duboke prljave vode u kojoj plivaju ikone i drugi crkveni inventar.
čak pozivaju i na „smrt satanističkoj vlasti Valjeva“ uz poruku „da bezbožnike treba zapaliti“. voda iz akumulacije do manastira došla brže nego što se očekivalo.
Međutim, došlo je do otapanja snega na brdskom području, kiše i priliva 2.500 litara vode u sekundi u reci Sušici, što je podiglo nivo vode u akumulaciji i potapanja manastira Na zahtev vernika da se akumulacija isprazni, kako bi se voda iz Valjevske Gračanice povukla, Marković odgovara da tako nešto može da odluči samo država ali da bi posledica toga bilo „potapanje Valjeva i ugrožavanje života na hiljade ljudi“.
- Još pre četvrt veka se znalo da će hram biti potopljen.

ПОГЛЕД ИЗ МАНАСТИРА. 8.3. 2016.

Posted by Ваљевска Грачаница - Valjevska gračanica on Среда 9. март 2016.
On dodaje da oni nikada nisu imali problema sa SPC u realizaciji najveće državne investicije u zapadnoj Srbiji u koju je do sada uloženo skoro 80 miliona evra. Blic.rs

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.