ZLO KOJE JE POSEJANO IZ OBLAKA I DALJE TRUJE SRBE: Nakon ove IZJAVE o osiromašenom uranijumu, Jeremića su RAZAPELI!
Vuk Jeremić na fotografiji!, Foto: Beta

EVO ŠTA KAŽU STRUČNJACI

ZLO KOJE JE POSEJANO IZ OBLAKA I DALJE TRUJE SRBE: Nakon ove IZJAVE o osiromašenom uranijumu, Jeremića su RAZAPELI!

Vuk Jeremić je podsetio Srbiju na štetu koju uranijum i dalje čini ljudima, ali su ga mnogi kritikovali

Objavljeno:

Povodom 20 godina od NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije (SRJ) u kojem je, za 11 nedelja, prema nezvaničnim izvorima poginulo oko 2.500 civila i oko 1.000 vojnika i policajaca, oglasio se i Vuk Jeremić.

On je na svom Tviter nalogu napisao kako je u ovakvim momentima od krucijalnog značaja imati "nešto mudrosti, dosta strpljenja, ali i posedovati iskrenu odanost otadžbini".

Takođe, on je istakao kako nam osiromašeni uranijum i dalje truje decu, i sve one koji su tada boravili u Srbiji.

- Zlo koje je iz oblaka posejano po Srbiji pre dvadeset godina, nastavlja da nas truje do današnjeg dana. Osim osiromašenog uranijuma, sve njegove posledice je moguće otkloiniti i izlečiti, napisao je Jeremić aludirajući da osiromašeni uranijm i dalje truje sve u ovoj sržavi, ali i izaziva ozbiljne bolesti.

Nakon što je tvitovao ove informacije, dobio je mnogobrojne kritike jer se kako kažu oslanja na polu-informacije koje nikada nisu dokazane i na nivou su "HAARP sistema".

Još jedan od pobornika stava da su priče o štetnosti osiromašenog uranijuma preterane jeste i radiolog Aleksandar Ivković na blogu "Ljudi i ostale laži" piše o štetnosti osiromašenog uranijuma.

Nije tačno da ne postoje studije o OU. Nije tačno da se ne meri radioaktivnost. Nije tačno da OU izaziva kancer. Nije tačno da neko prikriva štetnost OU. Nije tačno da će OU izazvati epidemiju karcinoma ili leukemije stotinama kolimetara daleko, napisao je on u svom blogu.

Sa druge strane neurohirurg, Danica Grujičić kaže da je neko ko se zalaže za ispitivanje posledica NATO bombardovanja i NATO agresije 1999. godine.

- Razlog zbog kog se zalažem za to nije taj što ja ne volim NATO i da sam nekakav pacifista – činjenica je jedna: Ako imate neko postrojenje na mapi hazarda i vi ste to objavili čitavom svetu, to znači da onaj ko vodi rat protiv vas i gađa to postrojenje namerno hoće da napravi ekološku katastrofu u određenoj regiji. Oni su to radili! To se ne može objasniti drugačije nego genocidnom namerom. Od svih nas zapravo su napravili jedan eksperimentalni poligon, rekla je ona i dodala:

Mi moramo napraviti jednu epidemiološku studiju koja će tačno po onim zonama gde je gađano, i gde znamo da su te toksične materije otišle u vodu, vazduh i tlo, i da se onda napravi prava epidemiološka studija koja će nam možda pokazati da smo mi u stvari zdraviji od svih ostalih i da možda ne bi bilo loše da nam ponovo poruše sve ono što imamo od fabrika, da nas ponovo bombarduju osiromašenim uranijumom, jer eto – pokazalo se da to kao efikasno i zdravo. Ono što je najkritičnije i najpodmukle ne samo u osiromašenom uranijumu, nego u svim tim toskinima, bez obrzira na to da li su kancerogeni ili ne je što se zdravlje narušava pokolenjima koja dolaze. Javljaju se genetske aberacije kod potomaka onih koji su izloženi određenim toskičnim materijama.

Na pitanje da li to znači da će se deca tek razboljevati, njen odgovor je bio pozitivan.

- Da, to to znači. Onda vi imate situaciju da je to zaista tako, da imate oblast gde se izlio određeni toksični otpad zaista imate povećan broj patoloških poremećaja, spontanih pobačaja i pojave anomalija kod dece, ne samo urođenih bolesti već i urođenih hromozomskih aberata, onda vi možete direktno da kažete: Da, krivo je bombardovanje. Ali, da biste do uradili, mora time da se bavi jedna stručna ekipa ljudi.

Profesor fizike, Branislav Rosić iz gimnazije u Prokuplju kaže kako komisija istražuje temu o štetnosti osiromašenog uranijuma na nivou države.

- Statistike ukazuju na porast kancera, autoimunih i sl. bolesti, za šta bi mogao biti odgovoran osiromašeni uranijum. Štetan je sigurno, jer zrači, slabo ali postojano u dugom periodu. Može do dospe, podzemnim vodama ili vetrovima svuda. Pa i u hranu koju jedemo. A tada, u organizmu, tek tada zapravo, postaje opasan, jer zrači direktno ćelije i organe, objasnio je on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.