OVAJ MLADIĆ JE OTERAO BILA KLINTONA 1999. GODINE: Rođen je POSLEDNJEG DANA BOMBARDOVANJA i zato nosi POSEBNO IME!
Pavle Sloboda Karalić, Foto: RTS printscreen

generacija rata

OVAJ MLADIĆ JE OTERAO BILA KLINTONA 1999. GODINE: Rođen je POSLEDNJEG DANA BOMBARDOVANJA i zato nosi POSEBNO IME!

Danas student iz Trstenika, pre 20 godina bio je tek bebica, ali za koju su svi govorili da je "uplašila Klintona"

Objavljeno:

Pavle Sloboda Karalić rođen je 9. juna 1999. godine, dana kada je okončano NATO bombardovanje Srbije.

Danas student iz Trstenika, pre 20 godina bio je tek bebica, ali za koju su svi govorili da je "uplašila Klintona".

Na pitanje da li se porodica više obradovala njemu, ili kraju rata, Karalić veruje da ih je ipak više usrećilo njegovo rođenje.

Tek kada je odrastao Pavle Sloboda je shvatio da datum njegovog rođenja nosi neku težinu. Ime mu je simbolično, ali onome ko ga prvi put čuje, bude neobično, pre svega što je sastavljeno od dva imena, a zatim i to što je drugo ime Sloboda. Ponekome bude jasno zašto je tako nazvan, kada čuje kog dana Pavle Sloboda slavi rođendan.

Svest o tome šta se dešavalo 1999. godine stekao je kada je krenuo u osnovnu školu. Udžbenici mu, međutim, nisu dali mnogo informacija.

- Mislim da moja generacija zna dosta o tome šta se dešavalo 1999. godine, jer je tada rođena. Mislim da mlađi od mene to ne znaju i da se ne uči o tome dovoljno u školama. Nikad ništa nismo učili o bombardovanju, uvek je samo spomenuto - kaže momak koji je "uplašio Klintona".

O tome kako je izgledao život u Srbiji tokom bombardovanja 1999. godine uglavnom se raspituje kod starijih članova svoje porodice, i kaže da ništa nisu pokušali da mu prećute.

S druge strane, Pavle Sloboda kaže da nije upoznat sa tim koliko njegovi vršnjaci iz drugih zemalja znaju o ovom periodu srpske istorije, ali da jedna poznanica iz Amerike čak nije ni znala da se bombardovanje dogodilo.

- Čak se i rasplakala kad je čula da je njena zemlja bombardovala zemlju njenih prijatelja - zaključio je Pavle Sloboda.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.