Okupili na stotine učesnika: Garancijski fond AP Vojvodine na seminaru farmera
Okupili na stotine učesnika: Garancijski fond AP Vojvodine na seminaru farmera, Foto: Garancijski fond

promo

Okupili na stotine učesnika: Garancijski fond AP Vojvodine na seminaru farmera

Uz garancije Fonda, poslovne banke odobravaju kredite uz niži kolateral, nižu kamatnu stopu, duži period mirovanja kao i duži rok otplate kredita

Objavljeno: 15:49h

Na Tari je održan 15. Zimski seminar farmera u organizaciji Kluba 100P plus, koji je okupio na stotine učesnika: poljoprivrednika, predstavnika agrarne nauke i struke, zastupnika poljomehanizacije, osiguravajućih kuća, poslovnih banaka, kao i predstavnike brojnih državnih institucija i ambasada.

Cilj seminara je da se poljoprivrednici informišu i edukuju u vezi sa svim aktuelnostima iz oblasti poljoprivrede, kao i da se obezbedi što snažnija interakcija sa svim institucijama koje mogu da im pruže pomoć u njihovom radu i napredovanju. I ove godine, na Zimskom seminaru farmera, veliko interesovanje poljoprivrednika izazvalo je prisustvo Garancijskog fonda AP Vojvodine. Prezentovane su konkursne linije fonda, kao i načini na koji je moguće postati korisnik usluga Garancijskog fonda AP Vojvodine.

Kako je istaknuto, tokom 2019.godine, Fond može poslovnim bankama da obezbedi garancije za preko 11 miliona evra kredita. Pored aktuelnih konkursa za nabavku repromaterijala, poljoprivredne mehanizacije i opreme, kupovinu zemljišta, uvođenja energetske efikasnosti, najavljena su i dva nova konkursa:

  • Konkurs za odobravanje garancija za izgradnju, rekonstrukciju, dogradnju i adaptaciju objekata za obavljanje privrednih i poljoprivrednih delatnosti i nabavku prateće opreme
  • Konkurs za odobravanje garancija za finasiranje nedostajućih finansijskih sredstava za invedticije u poljoprivredu u okviru IPARD programa.

Uz garancije Fonda, poslovne banke odobravaju kredite uz niži kolateral, nižu kamatnu stopu, duži period mirovanja kao i duži rok otplate kredita. Za garancije mogu da apliciraju zemljoradničke zadruge, mikro, mala i srednja privredna društva i preduzetnici registrovani za obavljanje poljoprivredne delatnosti.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.