Ćero, kad ćeš da se udaš: Zašto devojke u Srbiji sve kasnije ulaze u brak i rađaju decu?

pregazilo ih vreme

Ćero, kad ćeš da se udaš: Zašto devojke u Srbiji sve kasnije ulaze u brak i rađaju decu?

Školuj se. Budi uspešna. Izgradi karijeru. Zarađuj. Budi samostalna. Budi kao muškarac. Budi ravnopravna. Jaka i samostalna. To su razlozi zbog kojih se devojke udaju sve kasnije
Objavljeno: 12:55h
"Kada misliš da se udaš?" Na ovo pitanje, visokoobrazovane devojke u dvadesetim godinama uglavnom odgovaraju isto - kolutanjem očiju.
Šta sve nismo znali o ženama i kako je nastao 8. mart? (FOTO) (VIDEO) (GIF) Retke su one koje u 25-oj uveliko nunaju dvoje dece, a znatno više je onih koje do 30. godine o tome čak ni ne razmišljaju.
Školuj se. Budi uspešna. Izgradi karijeru. Zarađuj. Budi samostalna. Budi kao muškarac. Budi ravnopravna. Jaka i samostalna. To su razlozi zbog kojih se devojke udaju sve kasnije.
- Ne mogu sebi da priuštim da se udam!
Od žene se očekuje da bude uspešna, da izgradi karijeru, da zaradi dovoljno da može sebe da izdržava. Ja sam se svoje odrekla porodicu Otac mi je u penziji, majka nezaposlena.
Sve što zaradim ide u kućni budžet. Zbog posvećenosti poslu i prekovremenog rada čak nemam ni stalnog partnera
prosek godina u kojima žene u Srbiji stupaju u brak se pomeraju iz godine u godinu.
- Pre samo 12 godina prosečne godine u kojima su se udavale žene u Srbiji bila je 26,2 godine. danas prosek stupanja u brak 27,5 godina razlog tome praćenje svetskih i Evropskih trendova.
- U Švedskoj se žene u proseku udaju u 33 godini, a u Norveškoj u 31,5. Žene u Nemačkoj i Austriji udaju se u 30,5 godina. Dakle, nismo ih prestigli, ali smo na dobrom putu! - Problem je u tome što se često dešava da visokoobrazovane žene ne ostvare porodicu jer ih pregazi vreme od prevelike posvećenosti karijeri. Zašto se toliko pomerila starosna granica stupanja u brak, ali i dobijanja potomaka? Vreme je resurs koji moderna žena sebi ne može da priušti.
- Šizofrenija moderne devojke je kako uklopiti tradicionalne zahteve i moderne potrebe.
Ipak, to sa sobom nosi i veliko breme. One moraju da rade, da izgrade karijeru i da se posvete poslu. Žele da budu samostalne, zbog čega trpi porodica Ženu koja juri za karijerom pregazi umor, ali i ambicija zbog čega joj je porodica "zadnja rupa na svirali". Stručnjaci - U seoskim sredinama i dalje važi tradicionalno pravilo da je porodica na prvom mestu.

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.