MIHAJLA SMO GLEDALI U FILMU ZLOGONJE, A SADA MU TREBA POMOĆ: Boluje od celebralne paralize, a stanje se pogoršalo
Nakon što je povredio koleno i kao posledica naglog rasta u poslednje dve godine, Mihajlovo stanje i hod su se naglo pogoršali, Foto: budihuman.rs

budi human

MIHAJLA SMO GLEDALI U FILMU ZLOGONJE, A SADA MU TREBA POMOĆ: Boluje od celebralne paralize, a stanje se pogoršalo

Da Mihajlo ponovo samostalno hoda! Budimo humani!

Objavljeno: 21.03.2019. 09:42h
  • 6

Mihajlo Milavić je rođen 2004. godine, a kao posledica nedostatka kiseonika nakon rođenja, dijagnostifikovana mu je cerebralana paraliza.

Konstantne vežbe terapija, kao i dve fibrotomije, Mihajlu su omogućile visoku funkcionalnost i potpunu samostalnost sa minimalnim teškoćama u hodu.

Nakon što je povredio koleno i kao posledica naglog rasta u poslednje dve godine, Mihajlovo stanje i hod su se naglo pogoršali. On sada hoda teško i uz pomoć štaka.

Mihajlova svakodnevna borba prikazana je u igranom filmu „Zlogonje“, u kojem je odigrao glavnu ulogu. Nakon što su ga upoznali vodeći ljudi projekta znali su da je on dečak kojeg su dugo tražili. Harizma, energija, kreativnost, vrcavost ali i zrelost ostavili su na njih veoma jak utisak. Dečak koji se svakodnevno suočava sa problemima koji su nezamislivi, tokom snimanja filma često je imao više energije, snage i radosti od ostatka tima na projektu i motivisao sve da baš nikada ne pomisle da odustanu. Na kraju, ovaj projekat posvetili su njemu, ne samo zato što ih je naučio šta znači borba, već zato što je pokazao kako se u toj borbi pobeđuje. Film je napravio veliki uspeh na prestižnim festivalima na kojima je osvojio brojne nagrade.

Kako bi ponovo hodao samostalno i povratio šemu hoda neophodna mu je neurološko-fizikalna terapija na lokomatu.

Pomozimo Mihajlu! Upišimo 621 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Da Mihajlo ponovo samostalno hoda! Budimo humani!

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media