ČUVENI MOMO KAPOR JE PITAO IZBEGLICE IZ BOSNE TEŠKO PITANJE: Njihovi odgovori će vas RASPLAKATI!
Velikan srpske književnosti Momo Kapor, koji je autor najpopularnijih romana u poslednjih nekoliko decenija, ispričao je jednom prilikom šta je pitao ljude koji su proterani iz republika bivše SFRJ!, Foto: Youtube / Printscreen

čega im je najviše žao?

ČUVENI MOMO KAPOR JE PITAO IZBEGLICE IZ BOSNE TEŠKO PITANJE: Njihovi odgovori će vas RASPLAKATI!

Velikan srpske književnosti Momo Kapor, koji je autor najpopularnijih romana u poslednjih nekoliko decenija, ispričao je jednom prilikom šta je pitao ljude koji su proterani iz republika bivše SFRJ

Objavljeno:

– Pitao sam izbeglice, ljude koji su izgubili kuće i čitava bogatstva, čega im je najviše žao što nisu mogli da ponesu sa sobom u izbeglištvo – glasilo je pitanje čuvenog pisca.

Velikan srpske književnosti Momo Kapor, koji je autor najpopularnijih romana u poslednjih nekoliko decenija, ispričao je jednom prilikom šta je pitao ljude koji su proterani iz republika bivše SFRJ.

– Pitao sam izbeglice, ljude koji su izgubili kuće i čitava bogatstva, čega im je najviše žao što nisu mogli da ponesu sa sobom u izbeglištvo – bilo je njegovo pitanje ljudima koji su proterani sa svojih vekovnih ognjišta. Odgovor svih izbeglih bio je identičan:

Porodične fotografije, odgovarali su svi, one koje se obično čuvaju u praznim kartonskim kutijama od košulja. Sve se može nadoknaditi, govorili su mi, sve se može ponovo steći, samo više nikada nećemo biti mladi i nasmejani na starim fotografijama koje smo zauvek izgubili“.

BONUS VIDEO:

OGROMNI BIZON PREPREČIO PUT! Sada ova grdosija određuje saobraćajna pravila! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.