BILI SMO U ŠKOLI NA VOŽDOVCU U KOJOJ JE SILOVAN DEČAK! Dok smo hodali hodnicima desila se jeziva stvar! (FOTO)
Ovo je ozloglašena škola u kojoj su vršnjaci mučki zlostavljali desetogodišnjeg dečaka!, Foto: Espreso.co.rs, Privatna arhiva

nezamislivo

BILI SMO U ŠKOLI NA VOŽDOVCU U KOJOJ JE SILOVAN DEČAK! Dok smo hodali hodnicima desila se jeziva stvar! (FOTO)

Nesmetano smo prošletali hodnicima i ušli u učionice bez da nas je bilo ko upitao ko smo, odakle dolazimo i zašto smo ovde

Objavljeno: 16:55h

Nakon skanadloznih tvrdnji koje su osvanule u medijima o tome da je desetogodišnji P.M. brutalno zlostavljan i silovan od strane svojih vršnjaka u Osnovnoj školi Karađorđe na Voždovcu, ekipa Espresa otišla je na lice mesto kako bi ispitala o čemu se radi.

Tamo gotovo da nije bilo nikoga!

foto: Espreso

Naime, prostorije škole, kao i jedan deo školskog dvorišta, bile su prepune dece uzrasta od 7 do 11 godina koja su se nesmetano igrala na hodnicima i učionicama, dok nije bilo ni jednog nastavnika ili nadlženog lica okolo koje bi trebalo da obezbedi ulaz škole i vodi računa o deci.

Nesmetano smo prošletali hodnicima i ušli u učionice bez da nas je bilo ko upitao ko smo, odakle dolazimo i zašto smo ovde.

U portirnici na ulazu nije bilo nikoga!
U portirnici na ulazu nije bilo nikoga! foto: Espreso

U jednom od hodnika sreli smo nastavnicu koja nam se nije obratila više od deset minuta, sve dok joj sami nismo prišli i zamolili je da nas odvede do kancelarije direktora.

Nastanica koja nije rekla svoje ime, odbila je da razgovara sa nama ili da nas uputi na traženo mesto, već je samo prošetala duž hodnika i ostavila nas među decom, ispred učionice.

Kada smo u jednom trenutku uspeli da pronađemo kancelariju direktora na jednom od spratova škole, on je takođe odbio da razgovara. Ukratko je objasnio da je Ministarstvo prosvete preduzelo zakonske mere i ljubazno nas je zamolio da izađemo iz prostorija škole, što smo nakon toga učinili.

Podsećamo, otac dečaka Andrea Mitrović, tvrdi da mu je sin žrtva vršnjačkog nasilja koje je kulminiralo kada ga je grupa učenika seksualno zlostavljala drvenom motkom u dvorištu škole.

foto: Espreso

Zgroženi otac tvrdi da se nasilje dogodilo 4. marta oko 17 sati kada su učenici izašli iz škole.

- Moj sin se tog dana vratio kući pocepan i prljav. Primetio sam veliku rupu na njegovim pantalonama i pitao sam ga šta se desilo. Prvo nije imao hrabrosti da mi kaže, ali sam ubrzo ugledao rane koje je imao na analnom otvoru. "Tata, dečaci su me maltretirali u školi", bilo je prvo što mi je rekao, a zatim je otkrio detalje koje bih voleo da zaboravim - objasnio je kroz suze Mitrović.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja tražilo je od direktora OŠ "Karađorđe" Milana Žegarca da im dostavi izveštaj o tome šta se dogodilo u toj školi 4. marta nakon što su mediji objavili tvrdnje oca dečaka da su njegovog sina vršnjaci silovali štapom u dvorištu škole, kao i da su sve snimali mobilnim telefonom.

- Ministarstvo je upoznato, kontaktirali smo sa direktorom i tražili smo mu izveštaj o tom incidentu. Tim za zaštitu od nasilja i diskriminacije stupio je u kontakt sa direktorom i preduzeo korake iz svoje nadležnosti - rečeno je u ministarstvu.

Kako su dodali, direktoru je naloženo da ministarstvu dostavi izveštaj o tome da li se nešto dogodilo i šta, sa izjavama svih učenika koji su učestvovali, nastavnika, kao i njihovih roditelja.

- Pošto je reč o vrlo osetljivoj stvari i maloletnicima, u javnost nećemo izlaziti ni sa kakvim detaljima - rečeno je iz Ministarstva.

foto: Espreso

BONUS VIDEO:

Trpela je nasilje kom je TRUDNA i s dvoje dece STALA NA PUT!


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.