PREDSEDNIK UNS: Ni opozicija, ni vlast ne treba da imaju monopol nad infomacijama
Predsednik Udruženja novinara Srbije Vladimir Radomirović ocenio je da ulazak lidera opozicije u zgradu Radio televizije Srbije pokazuje da ne žele slobodan RTS., Foto: Printscreen / N1

SLOBODA MEDIJA!

PREDSEDNIK UNS: Ni opozicija, ni vlast ne treba da imaju monopol nad infomacijama

Predsednik Udruženja novinara Srbije Vladimir Radomirović ocenio je da ulazak lidera opozicije u zgradu Radio televizije Srbije pokazuje da ne žele slobodan RTS

Objavljeno:

On je za RTS rekao da će UNS tražiti reakciju Međunarodne federacije novinara, Evropske federacije novinara i predstavnika OEBS-a za slobodu medija, jer to je opasan presedan.

Radomirović je povodom jednog od zahteva demonstranata da se uključe direktno u program RTS-a i da se obrate građanima rekao da bi svako onda mogao da dolazi na televiziju i govori šta mu padne napamet, i da ulazi nasilno. On je istakao da treba insistirati na tome da ni opozicija ni vlast nemaju monopol nad informacijama, već da one pripadaju građanima.

"Cilj društva treba da bude što slobodniji RTS i da građani koji plaćaju pretplatu imaju mogućnost da utiču na program RTS-a, ali ne na ovakav način, nasiljem", rekao je Radomirović.

BONUS VIDEO:

ZAŠTITNA OGRADA ISPRED PREDSEDNIŠTVA! Pojačano prisustvo policije! (KURIR TV)

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.