UŽAS, LUDAK JE UBIJAO UZ MOJU PESMU IZ KRAJINE: Oglasio se domaći pevač koga je Tarant slušao u AUTOMOBILU SMRTI!
Krajišnik, koji živi u rodnom Plavnu, pokraj Knina, kaže da je pesma snimljena 1993. godine., Foto: Printscreen

ispovest!

UŽAS, LUDAK JE UBIJAO UZ MOJU PESMU IZ KRAJINE: Oglasio se domaći pevač koga je Tarant slušao u AUTOMOBILU SMRTI!

Željko Grmuša, autor pesme "Karadžiću vodi Srbe svoje", koju je u automobilu slušao Brenton Tarant, pre nego što je juče pobio 49 ljudi i ranio još 40, kaže da osuđuje napad

Objavljeno:

Krajišnik, koji živi u rodnom Plavnu, pokraj Knina, kaže da je pesma snimljena 1993. godine.

- Pesma je snimljena u ratu, 1993, i urađena je kako bismo pružili moralnu podršku našoj vojsci. Pevali smo, nismo klali i ubijali. I da, video sam te gluposti na internetu, kako je pevaju Kinezi, ovi ili oni. Vidite, ja sam je otpevao i ne stidim se te pesme, ali sada je koriste kako bi osudili ceo srpski narod. Pa, kakve veze ona ima s terorističkim napadom? On je odlučio da to uradi i učinio bi to slušao srpsku, kinesku ili neku treću pesmu... - objašnjava autor čuvene pesme.

Željko kaže da se oseća ugroženo.

- Naravno da se osećam ugroženo. Nije mi svejedno i čim se ovo dogodilo, obavestio sam ljude koji su mi bliski o tome šta se dogodilo. Videćemo šta će biti, hoće li mi sada i policija zakucati na vrata. Ne znam. Strašno je sve ovo - kaže Grmuša.

O tome kako trenutno živi i da li još uvek peva, objašnjava da i dalje peva.

- Umem ponekad da zapevam, ali na svadbama i nikako nacionalne pesme. Izdržavam se od toga, malo se bavim stočarstvom i tako. Gura se nekako – navodi Željko.

Luka Karadžić, brat prvog predsednika RS Radovana Karadžića, kaže da mu snimak liči na podmetačinu.

- Ma nema šanse, čovek je Australijanac, ne zna ni srpski. Kako da zna ko je Radovan Karadžić i da razume o čemu se u toj pesmi radi? Nikako mi to ne deluje realno. To neko podmeće, ali ne znam ko, ni zašto – kazao je on.

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.