SIROMAŠTVO KAKVO NIKAD NISTE VIDELI: Albanci imaju vile, a NAŠE KUĆE SE URUŠAVAJU! Ovo je najtužnija srpska priča
Porodica nema kupatilo, toalet i uslove za kupanje. Otac zarađuje za život sečenjem drva u šumi, uprkos ozbiljno narušenom zdravstvenom stanju, Foto: Humanitarna organizacija 28. Jun

OVIM LJUDIMA TREBA POMOĆ

SIROMAŠTVO KAKVO NIKAD NISTE VIDELI: Albanci imaju vile, a NAŠE KUĆE SE URUŠAVAJU! Ovo je najtužnija srpska priča

Kuća porodice Stefanović nalazi se na ivici rušenja i ima jednu dnevnu sobu koja služi i kao kuhinja i spavaća soba

Objavljeno:

Članovi humanitarne organizacije 28. Jun prošle nedelje posetili su selo Crni Vrh u opštini Medveđa. Ovo je najsiromašnija oblast koju je ova humanitarna organizacija posetila.

To područje gleda na administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom i deo je šireg područja čijem se aneksiranju Albanci nadaju. U ovom području nalaze se prostrane vile izgrađene od strane Albanaca i srpske kuće, koje su u jako lošem stanju.

Članovi humanitarne organizacije 28. Jun su po preporuci "Kola Srpskih Sestara" iz Leskovca posetili porodicu Stefanović: oca Milivoja, majku Jasminu i njihovu decu, Dušana (12), Milicu (10), Dušicu (7), Anastasiju (6), Ðinu (4), Emu (2) i Lanu (4 meseca).

Njihova kuća se nalazi na ivici rušenja i ima jednu dnevnu sobu koja služi i kao kuhinja i spavaća soba. Porodica nema kupatilo, toalet i uslove za kupanje. Otac zarađuje za život sečenjem drva u šumi, uprkos ozbiljno narušenom zdravstvenom stanju. Majka veruje da je obrazovanje jedini put da se njena deca izdignu iznad siromaštva u kom odrastaju i zbog toga svakodnevno pešaci 8 kilometara u jednom smeru uzbrdo, i odvodi decu u školu.

Njihova kuća se nalazi na ivici rušenja i ima jednu dnevnu sobu koja služi i kao kuhinja i spavaća soba
Njihova kuća se nalazi na ivici rušenja i ima jednu dnevnu sobu koja služi i kao kuhinja i spavaća soba foto: Humanitarna organizacija 28. Jun

Ne postoji način da se ulepša surova realnost u Medveđi.

Srbi u ovoj opštini se suočavaju sa nestankom. Kada se u selu pročula vest da su stigli humanitarci iz organizacije 28. Jun i da će pokušati da im pomognu, 80 drugih porodica u slično teškim situacijama, pokušali su da ih kontaktiraju.

Ovim putem, Espreso.co.rs i Humanitarna organizacija 28. Jun, pozivaju sve ljude dovre volje da pomogno kako i koliko mogu! Svaki vid donacije koji bi doprineo podizanju svesti o ovoj situaciji jako bismo cenili.

Onlajn donacije:

PayPal: https://www.paypal.me/28jun

Credit Card: https://28jun.org/#donate

Donacije iz Srbije:

Ime: 28. JUN

Dinarski racun broj: 265619031000037746

Raiffeisen banka Srbije

Donacije iz Nemacke/Austrije/Svajcarske:

Name: 28 Jun

IBAN: CH61 0070 0114 8022 1711 9

BIC: ZKBKCHZZ80A

Zürcher Kantonalbank

BONUS VIDEO: ISPOVEST JOŠ JEDNE JUTKINE ŽRTVE: Probao je da me obljubi, a njegova sestra je sve gledala!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.