MAJKA ĆERKU OD 4 GODINE HRANI VEGANSKI, A ONA KRIŠOM JEDE SVE! Da li je ovo normalno? (FOTO)
Česte su polemike o tome da li je zdravo da deca budu vegani, Foto: Profimedia

da LI JE REALNA?

MAJKA ĆERKU OD 4 GODINE HRANI VEGANSKI, A ONA KRIŠOM JEDE SVE! Da li je ovo normalno? (FOTO)

Kakav je vaš stav na ovu temu?

Objavljeno:

Česte su polemike o tome da li je zdravo da deca budu vegani. Jedan od glavnih argumenata onih koji ne podržavaju ovaj vid ishrane za klince je taj da su deci nepohodni vitamini, posebno B12 koji se putem hrane može uneti isključivo proizvodima životinjskog porekla.

Na Tviteru je osvanuo zanimljiv status na ovu temu. Naime, korisnica popularne društvene mreže, napisala je da jedna majka svoju ćerku od 4 godine hrani vegaski, od kada je devojčica prestala da sisa.

Dalje je navela da je i majka navodno bila vegan pre i tokom trudnoće, ali da sada krijući se od deteta jede sve, dok insistira da se malecka hrani veganski.

Građani su u komentarima izrazili svoj stav na ovu objavu, a mišljenja su podeljena.

"Majka sam dva sina. Kakvo veganstvo? Kad to krene u skolu, pa sportovi pa tu treba proteina da se izdrzi. Veganstvo i odrasli uz suplemente da. Radi sa sobom sta hoces, ali dete... Da je to moje dete ne bih dozvolila",

"Veganska ishrana ako se ne bazira na testima, vec na raznovrsnim, minimalno procesiranim namirnicama, sa akcentom na mahunarkama kao izvoru proteina, je zdravija od tradicionalne ishrane. Ako su roditelji neinformisani i ako se ne trude, onda im i meso u ishrani deteta dŽaba",

"Za dete je normalno da ga naučiš da jede sve i da jede zdravo to mu dođe kao zlostavljanje bukvalno",

"Kapiram veganstvo kao izbor odrasle osobe, za celu porodicu, ali ne kapiram to da majka krišom jede meso?!", samo su neki do komentara.

Prema istraživanjima pojednih stručnjaka, mladi koji se pridržavaju veganskog načina ishrane i koji su još uvek u razvoju, mogli bi patiti od nedostatka vitamina B 12, proteina, gvožđa, kalcijuma i omega 3 masnih kiselina.

Ipak, postoje i oni lekari koji navode da dete vegan koje jede sveže i zdrave namirnice može biti jednako zdravo kao i dete koje jede proizvode živtinjskog porekla.

Kakav je vaš stav na ovu temu? Pišite nam u komentarima.

BONUS VIDEO: ISPOVEST JOŠ JEDNE JUTKINE ŽRTVE: Probao je da me obljubi, a njegova sestra je sve gledala!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.