NASILJA U OŠ ĐURA DANIČIĆ NEMA, INSPEKCIJE TO UTVRDILE: Direktorka demantuje neistine koje je nastavnica iznela
OŠ Đura Daničić, Foto: Printscreen Googlestreetview

demantI

NASILJA U OŠ ĐURA DANIČIĆ NEMA, INSPEKCIJE TO UTVRDILE: Direktorka demantuje neistine koje je nastavnica iznela

Direktorka OŠ Đura Daničić Irena Ivanov Kaličanin tvrdi da informacije koje je nastavnica muzičkog obrazovanja objavila nisu tačne

Objavljeno:

Ekipa našeg portala nedavno je objavila tekst na osnovu objave izvesne Dragane Filipović, nastavnice muzičkog vaspitanja u Osnovnoj školi Đura Daničić u Beogradu.

Ona je u svojoj objavi napisala da je Ministarstvu prosvete prijavila davljenje učenika na njenom času, da je razredni starešina došla i prisustvovala tome, a da direktorka nije preduzela mere po pravilniku o protokolu postupanja u nasilju.

S druge strane, direktorka škole Irena Ivanov Kaličanin obratila nam se povodom reči gospođe Filipović i teksta koji smo objavili i navela da su objavljene informacije koje je nastavnica muzičkog obrazovanja objavila neistinite.

Direktorka Ivanov Kaličanin za Espreso.co.rs kaže da je Dragana Filipović ovaj slučaj prijavljivala različitim inspekcijama Republike Srbije, te da su iste utvrdile da nije bilo nikakvih nepravilnosti.

- Odgovorno tvrdim da zataškavanja nasilja u OŠ "Đura Daničić" Beograd nema, na svaki slučaj pa i nagoveštaj nasilja se reaguje u skladu s Protokolom o zaštiti učenika od nasilja. Sprovode se i preventivne mere koje doprinose smanjenju nasilja na časovima odeljenjskih zajednica. Svaki nastavnik je odgovoran za disciplinu učenika na času i obaveza nastavnika je da stvara radnu atmosferu. Procenu nivoa nasilja utvrđuje Tim za zaštitu učenika od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja uzimajući u obzir sve okolnosti, a prema Protokolu o zaštiti učenika od nasilja. Članovi Tima su prošli obuku za reagovanje na nasilje koja je bila zahtevna tako da samovoljno i proizvoljno procenjivanje nasilja od strane kolegnice Dragane Filipović nije korektno - navela je naša sagovornica.

Espreso.co.rs se više neće baviti ovom temom.

BONUS VIDEO: ISPOVEST JOŠ JEDNE JUTKINE ŽRTVE: Probao je da me obljubi, a njegova sestra je sve gledala!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.