OVO JE BILO NAJPOZNATIJE DRVO NA KALEMEGDANU! Sad ga više nema, isekli su ga zbog gondole! (FOTO)
Isečeno stablo na Kalemegdanu, Foto: Printscreen Tviter

strašno

OVO JE BILO NAJPOZNATIJE DRVO NA KALEMEGDANU! Sad ga više nema, isekli su ga zbog gondole! (FOTO)

Isečeno stablo koje se nalazilo nasred Kalemegdana!

Objavljeno:

Sećate se onog drveta na Kalemegdanu? E pa više ga nema.

Čuveno stablo koje se nalazi nasred Kalemegdana oko kojeg su se skupljali penzioneri, deca, koje je poziralo uspomenama gomili turista, odakle puca pogled na Ušće, rešili su da - iseku. Zbog gondole, koja će povezivati Ušće i Kalemegdan.

Direktor Javnog preduzeća "Skijališta Srbije" Dejan Ćika kazao je da je to javno preduzeće počelo sa pripremnim radovima za izgradnju beogradske gondole.

"Krenuli smo sa sečom stabala duž trase kojom će ići buduća beogradska gondola", rekao je Ćika.

Prema njegovim rečima, sve se obavlja po zakonu i u skladu sa rešenjem gradske komisije nadležnog Sekretarijata, pa JKP Zelenilo Beograd nesmetano radi na čišćenju terena i seči stabala.

Kako mediji prenose, planirano je da u narednim danima bude posečeno 150 stabala.

I zato se od juče na društvenim mrežama mogu videti samo negativni komentari i reakcije nezadovoljnih građana.

Organizacija Ne davimo Beograd navela je na Fejsbuku da je "ovaj zločin odobren od Komisije za seču stabala, ali da i dalje nemaju građevinsku dozvolu, ni dozvolu Ministarstva za zaštitu životne sredine.

"Radovi na izgradnji gondole od Ušća do Kalemegdana, prema najavama gradskih čelnika, počinje do kraja ove godine. Gondola će koštati oko milijardu i osamsto miliona dinara, od čega će 600 miliona obezbediti Grad Beograd, a ostalo Ministarstvo turizma i telekomunikacija.

"Ne davimo Beograd" pozvao je građane da im se pridruže u subotu tačno u podne u akciji sadnje drveća u parku Ušće kod "skejt parka".

"Alat i sadnice su obezbeđeni, samo pozovite prijatelje, povedite decu, kućne ljubimce i želju da promenimo naš grad", naveli su iz te organizacije.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Nedeljnik.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.