ŽIVOTI U SRBIJI SU POJEFTINILI, GINE SE NA SVAKOM ĆOŠKU! Sreto Malinović povodom četiri godine od pada helikoptera
Sreto Malinović povodom četiri godine od pada helikoptera, Foto: Printscreen

iskreno

ŽIVOTI U SRBIJI SU POJEFTINILI, GINE SE NA SVAKOM ĆOŠKU! Sreto Malinović povodom četiri godine od pada helikoptera

- Sve afere i nesreće u kojima učestvuju nosioci vlasti beskrupolozno se zataškavaju - naveo je Malinović za Danas

Objavljeno:

"Vučić i dalje ne uspeva da razdvoji partijske odnose od nadležnosti koje ima na državnoj funkciji koju obavlja, a rezultat je uporna odbrana saradnika po sistemu "Nema priznanja odgovornosti ni po koju cenu!", napisao je u autorskom tekstu za dnevni list Danas pilot, brigadni general Sreto Malinović povodom četvorogodišnjice pada helikoptera Vojske Srbije kada je poginulo sedam ljudi.

Malinović je naveo i da je Vučić tada zahteve za ispitivanje odgovornosti aktera prevodio kao političke napade na njega i pokušaje rušenja Vlade..."...Što je klasična zamena teza kojom je pojeftinio živote nastradalih, njihovo požrtvovanje za spas bebe i duboko im povredio porodice i kolege", piše Malinović.

On zaključuje da je Srbija ćutala šokirana tragedijom, a da su se posledice toga, po zbivanja i društveni poredak, pokazale u godinama posle tragedije.

"Svemu je skočila cena samo su ljudi i život u Srbiji pojeftinili. Gine se u vazduhu, na vodi, pešačkim i pružnim prelazima, naplatnim rampama. I nema odgovornih! Sve afere i nesreće u kojima učestvuju nosioci vlasti beskrupolozno se zataškavaju. Tužilaštvo, sudstvo i bezbednosi aparat postali su sredstvo amnestije i vladanja partijskih moćnika, a ne ruka zakona i servis naroda. Pravo i pravda ne stanuju ovde. Zato je Srbija država bez institucija i bez državnika, ali sa mnoštvom političara koji su sami sebi dovoljni. Zato smo tu gde jesmo", zaključio je Malinović.

Podsetimo, u nesreći je stradao pilot major Omer Mehić, pilot kapetan Milovan Đukarić, zastavnik Nebojša Drajić, mehaničar letač Ivan Miladinović, dvojica zdravstvenih radnika - doktor Dževad Ljajić i anestetičar Miroslav Veselinović i petodnevna beba iz porodice Ademović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.