ŽESTOKA MEĆAVA NA PEŠTERU: Palo i do pola metra snega, zavejani putevi, deca nisu mogla da se probiju do škola!
Sneg je sve zavejao, Foto: Z.Š / Kurir

totalna blokada

ŽESTOKA MEĆAVA NA PEŠTERU: Palo i do pola metra snega, zavejani putevi, deca nisu mogla da se probiju do škola!

Škola u selu Bare jutros ne radi 

Objavljeno: 12.03.2019. 13:32h
  • 1

Sneg na Pešteru pada duže od 24 sata, u pojedinim delovima visoravni visina snežnog pokrivača jutros je i do 50 santimetara, ima i smetova, a većina puteva je neprohodna, naročito u području Bara i Karajukića Bunara.

Sve je zavejano
Sve je zavejanofoto: Z.Š / Kurir

"Mećava i dalje traje, svi putevi okolo su neprohodni, pokušavam da se probijem do Karajukića Bunara motornim sankama, ali, sneg je dubok, težak, mokar, ima sigurno pola metra. Bukvalno, svi smo u blokadi. Noćas je bilo nezapamćeno nevreme", kaže Radoje Kuč, poštar iz sela Doliće blizu Karajukića Bunara.

Škola u selu Bare jutros ne radi jer do centra sela i zgrade škole nisu uspeli da se probiju ni profesori ni đaci iz ovog i okolnih sela.

Sve je blokirano
Sve je blokiranofoto: Z.Š / Kurir

-Svi putevi u Barama, i ka Sjenici i ka selima okolo jutros su neprohodni. Napadalo je i do 40 centimateara snega a mećava i dalje traje - kažu u Barama jutros.

"U selima Dujke i Kijevci škole jutros ne rade jer deca nisu uspela da se probiju kroz mećavu, u selima Gonje i Trijebine samo deo đaka stigao je do škola. Čekamo da se nevreme makar malo smiri i da krenemo u čišćenje puteva", kaže Rade Rakonjac, pomoćnik predsednika opštine Sjenica.

 

(Espreso.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media