MATIJA VUJOVIĆ, KEMAL GEKIĆ, ZEMLJOTRESIĆ... Ovo su NAJJAČI gafovi u SLAGALICI kojima se svi SMEJU (VIDEO)
Mnogo grešaka u poslednje vreme: Slagalica, Foto: Kurir

razotkrivanje

MATIJA VUJOVIĆ, KEMAL GEKIĆ, ZEMLJOTRESIĆ... Ovo su NAJJAČI gafovi u SLAGALICI kojima se svi SMEJU (VIDEO)

Sve nam se nešto čini da ovoliko grešaka nije bilo dok je legendarna supervizorka Milka Canić nadgledala sve

Objavljeno:

Gafovi koji se dešavaju u kvizu Slagalica često se nižu u poslednje vreme. Najnoviji u nizu je slučaj sa nepostojećom epskom pesmom koju je kao klinac na Vikipediju ubacio Matija Vujović. Jedno od pitanja je bilo da se pogodi koji je lik iz epske pesme u pitanju, a netačan odgovor na pitanje je bio, Matija Vujović.

Ova internet enciklopedija je poznata kao mesto koje bilo ko može da uređuje i ubacuje informacije. Greška se, poput požara, proširila internetom. Korisnici nisu mogli da veruju da niko nije detaljnije isproveravao navodnu pesmu. Sve nam se nešto čini da ovoliko grešaka nije bilo dok je legendarna supervizorka Milka Canić nadgledala sve?

foto: Printscreen/Twitter

U avgustu prošle godine, napravljena je greška u pripremi jednog pitanja. Američki grad Klivlend pomešali su sa saveznom državom. U pitanju je igra "Ko zna zna", a pitanje je glasilo "U kojoj se američkoj državi nalazi muzej rokenrola?". Tačan odgovor mogao bi da bude samo Ohajo, država u kojoj se nalazi grad Klivlend. Međutim, ponuđeni odgovor na pitanje o državi bio je "u Klivlendu".

Plavi igrač, koji je dao pogrešan odgovor i rekao "u Tenesiju" ostao je zbunjen kada je video tačan odgovor.

KEMAL GEKIĆ, VIRTUOZ NA VIOLINI?!

Manje od mesec danas pre toga, kompjuter je dao pogrešan odgovor na pitanje "Na kom instrumentu svira Kemal Gekić?". Umesto klavira, na ekranu je pisalo violina.

Ista slova koja su se u popularnom kvizu Slagalica, u istoimenoj prvoj igri pojavila 3. septembra 2017. godine, takmičari su "izabrali" i pre 9 godina! Reč je o slovima IRESDŽLJOTĆZEM.

foto: Printscreen/Youtube/RTS Slagalica - Zvanični kanal

Takmičari navodno biraju slova, a mašina zapravo izbacuje unapred spremne kombinacije.

- Očigledno je da imaju nekoliko hiljada kombinacija i ko zna koliko puta se ovo do sada dogodilo, ali gledaoci to nisu primetili, a ovo je upečatljivo jer je reč "zemljotresić" od pre nekoliko godina ušla u istoriju. Jer je po prvi, verovatno i jedini put, takmičar imao dužu reč od kompjutera "zemljotresić" u odnosu na kompjuterovo "zemljotresi" - rekao je tada dobro obavešten izvor.

Međutim, prema rečima Slavice Ćirović, urednice emisije, ne postoji nikakav argument za prevaru.

- Naše je pravo da utvrđujemo pravila igre i nikoga ne obmanjujemo. U pitanju je čista slučajnost, kakva je tu naša korist, koga mi tu varamo? Te kvalifikacije o prevarama su jako zlurade - rekla je ona tada.

MRTVO MORE, A JEZERO

Jedno od pitanja u Slagalici je bilo i "U koje more se uliva reka Jordan?". Crveni takmičar je mislio da je u pitanju Sredozemno more, dok je plavi odgovorio da je to Crveno more. Iako i Sredozemno i Crveno jesu prava mora, tačan odgovor je bio Mrtvo more. I to jeste tačan odgovor - Jordan se zaista uliva u Mrtvo more. Jedini je problem u tome što Mrtvo more nije more, već jezero i to zna svaki učenik osnovne škole.

Kada je takmičar promašio odgovor na pitanje u igri "Ko zna zna" sa 79 bodova je sišao na 74, kao što i treba. Međutim, računar ga je vratio na 79 odmah potom i tako je i ostalo, bez obzira što je po svim pravilima morao da ima pet bodova manje.

Da stvar bude daleko gora, na kraju emisije je pobedio, i to za - pet poena razlike.Dakle, da nije bilo velikog previda produkcije, rezultat bi bio nerešen. Ovako, velika nepravda je ostala.

BONUS VIDEO:

Dušica Jakovljević

(Espreso.co.rs/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.