TATA JE 3 DANA PRE SUĐENJA IMAO INFARKT, SEDEO JE POLUMRTAV! Zbog Jutke najviše su stradali NJENI LJUDI
TATA JE TRI DANA PRED SUĐENJE IMAO INFARKT, Foto: AP, Profimedia, Ilustracija

nije joj lako

TATA JE 3 DANA PRE SUĐENJA IMAO INFARKT, SEDEO JE POLUMRTAV! Zbog Jutke najviše su stradali NJENI LJUDI

Marija je prošla pakao, ali drži se i ne odustaje

Objavljeno: 15:36h
Milica Božinović

Kada je Marija Lukić smogla snage da hrabro ispriča stravično iskustvo koje je godinama preživljavala kao sekretarica Milutina Jeličića Jutke, šokirala je celu Srbiju.

Ovih dana, javnost ne prestaje da se zgražava incidentima seksualnog uznemiravanja i fizičkog zlostavljanja koje je proživljavala ne samo Marija, već i druge devojke koje su imale tu nesreću da budu Jutkine žrtve.

Podsećamo, ekipa Espresa je prilikom posete Brusu razgovarala sa Marijom o stravičnom iskustvu i njenoj borbi protiv nasilnog javnog funkcionera. Seksualno napastvovanje, neprimerene poruke i pretnje - Marija se sama, u strahu ćuteći, nosila sa time.

Zahvaljujući njenoj hrabrosti kada se jednoga dana rešila da na zlostavljanje stavi tačku, i druge žene su policiji prijavile slična iskustva sa Jutkom. Jeličić se prvi put pojavio pred sudom na ročištu 5. februara, kada je negirao sve optužbe.

Međutim, kako je Marija rekla za Espreso.co.rs, samo tri dana pre prvog suđenja, i povrh svega s čim se nosila, ona je doživela potpuno drugačiji pakao, kada je njen otac imao infarkt.

Iako su njeni roditelji u tom trenutku već znali za sve što joj se događalo na poslu, Marija je i dalje pokušavala da ih od toga zaštiti.

- Ja sam gledala da mojima što manje pričam, ne želim da se sekiraju.

Kako je objasnila, majka joj ima dijabetes, a otac, inače nepušač, je tri dana pred suđenje imao infarkt.

Marija Lukić već godinama prolazi kroz pakao
Marija Lukić već godinama prolazi kroz pakaofoto: Filip Plavčić

- Tad mi je došla sestra na vikend iz Beograda. Izašle smo da prošetamo i kada smo stigle do muževljeve radnje, pozvala me je majka i rekla mi da se tati slošilo. U tom trenutku sam videla da prolazi auto. Moj tata je bio na prednjem sedištu, polumrtav - opisala nam je Marija kako je tekao taj užasan dan.

- Tada su i lekari rekli da sumnjaju da će izdržati do bolnice u Kruševcu.

Još tri dana pred suđenje. I cela ta napetost. Krivo mi je zbog svih tih ljudi. Mojih ljudi - rekla je Marija drhtavim glasom.

Ipak, navodi ona, njen otac se izvukao, a ona zbog njega, čitave svoje porodice i drugih žena, koje možda nisu uspele da stanu na put napasnicima, neće odustati.

Podsećamo, Jeličićevo sledeće ročište zakazano je za 10. april kada bi kao svedoci Marije Lukić trebalo da se pojave i ostale žene koje je Jeličić uznemiravao.

BONUS VIDEO: ISPOVEST JOŠ JEDNE JUTKINE ŽRTVE: Probao je da me obljubi, a njegova sestra je sve gledala!


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.