POMOZITE PRIRODI, ONA OVU BITKU NE MOŽE DA VODI SAMA: Zbog onoga što je uradio, Martin je primer CELOJ SRBIJI
Martin Stamenković i njegova mlađa sestra u akciji čišćenja, Foto: Privatna arhiva

BRAVO!

POMOZITE PRIRODI, ONA OVU BITKU NE MOŽE DA VODI SAMA: Zbog onoga što je uradio, Martin je primer CELOJ SRBIJI

Mladi fotograf Martin stamenković krenuo je sa sestrom u akciju čišćenja u rodnom Čačku

Objavljeno:

Perspektivni mladi fotograf, Martin Stamenković, pored neverovatnog talenta i fantastičnih radova o kojima je portal Espreso.co.rs već pisao, trudi se da svojim primerom i radom doprinese očuvanju životne sredine, koja se nemarnošću pojedinaca svakodnevno zagađuje.

Naime, Martin je odlučio da sa mlađom sestrom, krene u akciju čišćenja u rodnom Čačku. Osim želje da kraj u kome žive učine lepšim, njihova namera je bila da i ostale motivišu da urade isto.

Ukoliko svako od nas, učini barem svoju ulicu lepšom i čistijom, ova planeta će biti mnogo zdravije i prijatnije mesto za život. Time se vodio i Martin, koji je za portal Espreso.co.rs objasnio kako je došao na ovu ideju i šta mu je bio osnovni cilj.

"Pre nekoliko dana smo sestra i ja u komšiluku pokupili 5 punih džakova od 120l smeća. Poveo sam svoju seku da bih je uverio koliko smo prljavi, koliko smo nekulturni i koliko ne marimo za sredinu u kojoj živimo, a samim tim ne brinemo ni o sebi. najviše sam se šokirao što sam za sat vremena našao 4 baterije koje su bačene u prirodu. Za one koji ne znaju, jedna baterija, tj. supstance u njoj, koje su pretežno teški metali, su dovoljne da zagade nekoliko kubnih metara zemlje. A mi smo pronašli 4 baterije na svega 2 metra kvadratna. Zapitajmo se onda zbog čega nam je tako kako je. Zašto je sve više bolesnih ljudi i zašto gotovo ne postoji osoba bez nekog zdravstvenog problema. Mnogo smo srećni što smo uradili i tako malo, za našu planetu je mnogo! Želimo da budemo primer da izađete sa društvom, kupite rukavice i džakove i pomognete prirodi, jer ona ovu bitku ne može sama da vodi."

U videu pogledajte kako je izgledala njihova akcija, a mi se nadamo da će ovakvih primera biti sve više!

BONUS VIDEO: ESPRESO INTERVJU: Mina Kus

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.