HOĆE DA RADE, A NE DAJU IM! Na vratima je BAHATI ŠTRAJKAČ. Haos u RGZ-u ne prestaje (FOTO)
U Beogradu ponovo problemi!, Foto: Espreso

SAZNAJEMO

HOĆE DA RADE, A NE DAJU IM! Na vratima je BAHATI ŠTRAJKAČ. Haos u RGZ-u ne prestaje (FOTO)

Incidenti u Republičkom geodetskom zavodu se nastavljaju širom Srbije!

Objavljeno:

Izgleda da u Republičkom geodetskom zavodu (RGZ) već skoro nedelju dana traje opšti haos - određeni broj zaposlenih štrajkuje, kako RGZ tvrdi, na zakonom nepropisan način.

Podsećamo, 27. februara RGZ je javnost obavestio da su politički instruisani sindikati ASNS i Nezavisnost pozvali su zaposlene Republičkog geodetskog zavoda da uđu u štrajk, bez pravih argumenata.

Tokom sledećih nekoliko dana, dešavali su se incidenti po službama katastra širom Srbije. Najpre građanima u Beogradu nije bio dozvoljen ulaz u službe katastra, kao ni mogućnost da tako ostvare svoja zakonom zagarantovana prava.

Takođe, juče je došlo do opstrukcija procedure za obračun visine primanja zaposlenih u katastru u Nišu, sa ciljem da se veštački zablokira rad niškog katastra na dan primanja plata.

Incidenti su prijavljeni i u Novom Sadu, kada je u zgradi službe za katastar izvršena sabotaža rada električne mreže. U zvaničnom dopisu JKP „Stan“ rukovodstvo RGZ-a je obavešteno da su radnici JKP tog preduzeća pozvani su na intervenciju u objekat službe za katastar sa pritužbom na kvar na električnim instalacijama.

Međutim, ustanovljeno je da je u razvodnom ormanu na prvom spratu isključen glavni prekidač, čije je uključivanje odmah omogućilo dolazak struje u zgradi.

A ovog popodneva, ekipa Espresa saznaje da problemi nastavljaju da se dešavaju i u Beogradu.

Na ulazu u službu za katastar u ulici 27. marta, napravio se dugačak red građana koji pokušavaju da uđu u zgradu službe. Iako se većina zaposlenih u RGZ-u izjasnila da želi da radi, njima to nije dozvoljeno!

Na vratima stoji bahati štrajkač koji ne dozvoljava nikome da priđe vratima državnog organa - već propušta koga on želi.

foto: Espreso

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.