SMENJEN DIREKTOR LASTE: Toni Gajić više nije na čelu preduzeća nakon što su radnici ŠTRAJKOVALI GLAĐU
Mladenovačka "Lasta" smenila generalnog direktora, Foto: Printscreen/N1

SMENA

SMENJEN DIREKTOR LASTE: Toni Gajić više nije na čelu preduzeća nakon što su radnici ŠTRAJKOVALI GLAĐU

Deo radnika saobraćajnog preduzeća "Lasta" iz Mladenovca stupio je u štrajk glađu, jer su, kažu, nezadovoljni zbog niskih plata i zato što ne znaju koliko im se plaća rad po satu

Objavljeno:

Mladenovačka "Lasta" smenila je generalnog direktora Tonija Gajića, nakon štrajka radnika u tom preduzeću koji je obustavljen do petka.

Podsetimo, deo radnika saobraćajnog preduzeća "Lasta" iz Mladenovca stupio je u štrajk glađu, jer su, kažu, nezadovoljni zbog niskih plata i zato što ne znaju koliko im se plaća rad po satu. Od nadležnih traže i da im omoguće "normalne uslove za rad". Štrajk je ranije danas obustavljen, do petka. Kako su zaposleni rekli, jutros ih je posetio sada smenjeni direktor Toni Gajić, s kojim su dogovorili da će biti promenjen način obračuna zarade i povećanje plate, kao i da će im konkretan predlog o svemu biti dat u petak.

Nadzorni odbor je saopštio da je povodom svega održana sednica na kojoj je doneta odluka o razrešenju Gajića. Razlog za razrešenje je, kako su naveli u saopštenju, neblagovremeno informisanje predsednika i članova Nadzornog odbora SP Lasta o stanju u kompaniji kao i neblagovremeno postupanje ka rešavanju problema, a po preporuci Nadzornog odbora.

Na istoj sednici imenovan je se za v.d. generalnog direktora Vladan Sekulić, dosadašnji izvršni direktor SP Lasta, koji će, kako je najavljeno, do petka izaći pred zaposlene sa konkretnom ponudom. Podsetimo, zaposleni su naveli i to da će nastaviti sa obustavom rada ukoliko ne budu zadovoljni predlogom.

Nadzorni odbor SP Lasta izvinio se putnicima, a pogotovo sugrađanima iz Mladenovca, koji su jutros kasnili na posao, fakultet, školu.

BONUS VIDEO: ESPRESO INTERVJU: Mina Kus

(Espreso.co.rs/N1info.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.