KONFERENCIJA DIDS 2019 POČELA U BEOGRADU: Digitalna transformacija oblikuje budućnost (VIDEO)
DIDS 2019, Foto: Promo

BEOGRAD

KONFERENCIJA DIDS 2019 POČELA U BEOGRADU: Digitalna transformacija oblikuje budućnost (VIDEO)

Ove godine konferencija se bavi nužnošću transformacije za opstanak u digitalizovanom svetu

Objavljeno:

Jubilarna deseta konferencija Dan internet domena Srbije - DIDS 2019 održava se danas u hotelu „Metropol Palace“ u Beogradu, u organizaciji Fondacije „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS). Ove godine konferencija se bavi nužnošću transformacije za opstanak u digitalizovanom svetu i nudi odgovore na pitanja kako uhvatiti korak sa promenama koje se svuda oko nas već dešavaju.

Zbog toga slogan Dana internet domena Srbije ove godine glasi „Digitalna transformacija je već počela“.

U prvom bloku razmatraju se procesi digitalne transformacije u domenu javnih servisa i države kao najvećeg pružaoca tih usluga. U drugom bloku tema je transformacija u privredi, na nivou multinacionalnih korporaciji, ali i u malim porodičnim preduzećima. U okviru trećeg tematskog bloka rgovori se o internetu kakav do sada znamo, uzrokovana sve masovnijom upotrebom nacionalnih pisama na globalnoj mreži.

Tokom ovogodišnjeg DIDS-a fokus je stavljen na činjenicu da digitalna transformacija nije apstraktni tehnološki pojam, već proces koji aktivno menja naše živote, iako toga jako često nismo svesni. Najkompleksnije birokratske procedure i najprijatnije aktivnosti koje obavljamo u trenucima razonode prošle su ili prolaze kroz procese transformacije, koja nam isporučuje ne samo drugačiji manir života i poslovanja već i pogled na svet, jer neprimetno menja i kulturne matrice.

Ako jedan banalni kućni aparat, poput frižidera, već poseduje sopstvenu IP adresu, softver koji se periodično ažurira i interfejs kome se može pristupiti bilo kad i sa bilo koje tačke na svetu, vreme je i za ubrzanu promenu svih nas, našeg načina poslovanja i obrazaca života, da nas ne bi poklopio talas zaborava.

foto: Promo

Posebno interesantan je biti drugi blok, čija je tema transformacija u privredi. Nju su, iz različitih uglova, osvetliti: Ilijana Vavan, Roland Hajdner, Aleksandar Blagojević, Dragan Sajić, dok će moderator biti Radomir Lale Marković.

Danas nema dragocenijeg resursa od znanja kako da se transformiše i oblikuje budućnost. U svim oblastima i na svim nivoima, i zato:

Digitalna transformacija već je počela!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.