ŠOK ZA ORGANIZAM, U SRBIJU STIŽE VRUĆI TALAS! U martu NATPROSEČNO toplo, ovo su temperature koje nas čekaju
U martu NATPROSEČNO toplo, Foto: Filip Plavčić

auuuuuuu!

ŠOK ZA ORGANIZAM, U SRBIJU STIŽE VRUĆI TALAS! U martu NATPROSEČNO toplo, ovo su temperature koje nas čekaju

Narednih sedam do 10 dana veoma promenljivo vreme

Objavljeno: 12:57h

Meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Nedeljko Todorović izjavio je danas da je prava zima završila sa snegom krajem januara, a da smo u februaru imali prilično toplo vreme, za 3,5 ili četiri stepena višu prosečnu temperaturu u odnosu na višedecenijske vrednosti.

"Nastavlja se natprosečno toplo i u martu. Biće još po Srbiji u nekim mestima slabog jutarnjeg mraza, ali će dnevne temperature biti daleko iznad nule, tako da nema prave zime", rekao je Todorović.

Prema njegovim rečima, u višim planinskim predelima može biti pomalo snega, ima ga i na tlu. Na Kopaoniku i Staroj planini ima metar snega.

"U tom smislu narednih sedam do 10 dana veoma promenljivo vreme, natprosečno toplo. Dan-dva-tri maksimalna temperatura 20-tak stepeni, pa onda pad za sedam-osam stepeni, jednodnevno, dvodnevno zahlađenje. Nešto malo kiše. Ne bi trebalo da bude ozbiljnih padavina", kaže Todorović.

Prema njegovim rečima, sledeće sedmice malo niže maksimalne dnevne temperature koje ne prelaze 20 stepeni.

Topljenje snega, kaže, utiče na vodostaj. Zbog visoke temperature, pri jakom južnom vetru i padavinama, topljenje snega je nepovoljna okolnost.

"Zasad nema te situacije koja bi ukazivala na tu kombinaciju. Sneg će u martu početi polako da se topi i ne bi trebalo da bude većih problema", rekao je Todorović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.