RUKOVODSTVO RGZ: U toku je pokušaj blokade niškog katastra!
Cilj je da se na veštački način izazove blokada službe katastra u Nišu, Foto: printscreen google street view

saopštenje!

RUKOVODSTVO RGZ: U toku je pokušaj blokade niškog katastra!

Cilj je da se na veštački način izazove blokada službe katastra u Nišu!

Objavljeno:

Rukovodstvo Republičkog geodetskog zavoda ima informaciju da je u toku opstrukcija procedure za obračun visine primanja zaposlenih u katastru u Nišu kako bi se sutra, na dan isplate zarada, blokirao rad niškog katastra.

Opstrukcija se vrši po nalogu vođe sindikata JOS u Nišu Mirjane Jovanović zvane „Mima“ koja je osuđena na 8 meseci zatvora za krivično delo nesavestan rad u službi i to po sporazumu o priznanju krivičnog dela.

Po pravnosnažnosti presude Mirjana Jovanović se suočava sa otkazom, te zbog sopstvenih interesa, vrši pritisak na svoje kolege da ne potpišu izjave saglasnosti za prekovremeni rad na osnovu kojih im se obračunava zarada.

Cilj je da se na veštački način izazove blokada službe katastra u Nišu. Mirjana Jovanović se verovatno nada da će na taj način i pod pritiskom štrajka uspeti da sačuva svoje radno mesto, s obzirom da je u toku drugostepeni postupak po njenoj žalbi na prvostepenu odluku kojom joj, po sili Zakona, prestaje radni odnos.

Obaveštavamo javnost i zaposlene da je tekst Sporazuma Vladi srbije dostavljen od strane strajkackog odbora kao gotov dokument, a o čijim odredbama predstavnici štrajkačkog odbora uopšte nisu hteli da vode polemiku, već je dokument donet pred Vladu po sistemu „uzmi ili ostavi“. Vlada je prihvatila takav dokument i potpisala ga, kao i predstavnici Štrajkačkog odbora. Ovaj Sporazum rukovodstvo RGZ-a je u potpunosti ispoštovalo.

Predstavnici Vlade i RGZ-a nisu uticali na tekst Sporazuma, niti su učestvovali u kreiranju istog.

Značajno je pitanje ko je autor teksta Sporazuma s obzirom na to da sindikati nikako nisu zadovoljni primenom njegovih odredbi, iako su ga sami sastavljali i dostavlili kao gotov dokument.

Postavlja se pitanje da li je tekst Sporazuma namerno takav da stvara mogućnost za pokretanje novih tenzija.

BONUS VIDEO:

SRPSKA GRAĐEVINSKA STRAVA: Radnici bez zaštite hodaju na skelama smrti na Novom Beogradu (KURIR TV)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.