OVI MOMCI ČUVAJU PREDSEDNIKA DRŽAVE DOBROVOLJNO: U njihov TIM ne može da uđe svako, ovo su KRITERIJUMI ZA ODABIR
Na konkurs mogu da se jave podoficiri sa najmanje tri godine staža u vojnoj službi koji nisu stariji od 30 godina, Foto: Printscreen / Youtube

OTKRIVAMO!

OVI MOMCI ČUVAJU PREDSEDNIKA DRŽAVE DOBROVOLJNO: U njihov TIM ne može da uđe svako, ovo su KRITERIJUMI ZA ODABIR

Na konkurs mogu da se jave podoficiri sa najmanje tri godine staža u vojnoj službi koji nisu stariji od 30 godina!

Objavljeno:

Kobre”, starešine koje čine bataljon vojne policije specijalne namene, uz najmoćnijeg čoveka u Srbiji nalaze se još od 2012. godine kada je Vučić postao prvi potpredsednik vlade. Ovi specijalci zaduženi su za bezbednost najviših rukovodilaca u sistemu odbrane, kao što su ministar i načelnik generalštaba VS.

Vučić je, jasno je, stekao poverenje u vojne telohranitelje, pa ih je uz sebe zadržao i po preuzimanju funkcije predsednika.

Oni dve trećine karijere provedu ispod fantomki, a trećinu ih kamere snimaju, dok su u pratnji visokih javnih ličnosti. U službu stupaju dobrovoljno, ali to ne može svako, odabir je najgušće sito Vojske Srbije. Konkurs za nove pripadnike otvoren je stalno, ali prolaze retki, posebni, jedinstveni.

Na konkurs mogu da se jave podoficiri sa najmanje tri godine staža u vojnoj službi koji nisu stariji od 30 godina.

Da bi neko došao u jedinicu „Kobre“, mora da ispuni određene kriterijume.

Svi pripadnici jedinice podvrgavaju se zahtevnim psihotestovima, podležu specijalističkim zdravstvenim pregledima, vrši se bezbednosna provera, nakon čega prolaze kroz period selekcije. Kada postanu pripadnici jedinice u svakom momentu može biti proverena njihova fizička spremnost, gde su norme koje treba da ispune vrlo rigorozne.

U svakom trenutku svaka „Kobra“ može da uradi 70 sklekova, 80 trbušnjaka i da trči 3.200 metara za 13 minuta. Pored toga, imamo plivanje na 100 metara i obavezno ronjenje 15 metara.

Treninzi su svakodnevni. Na Vojnoj akademiji imaju sve uslove za to, ali nije neophodno da tu vežbaju. Takođe, svakodnevno se taktički i vatreno osposobljavaju u vidu uvežbavanja reagovanja u različitim situacijama i raznovrsnim gađanjima. Pripadnike „Kobri“ čine najobučenija i najiskusnija profesionalna vojna lica koja postoje u Vojsci Srbije, nema civila, niti je to moguće.

Kobre“ su prošle godine obeležile 40 godina od osnivanja i najstarija je jedinica koja se bavi ovim poslom u zemlji. Danas su bataljon koji broji više stotina pripadnika. Ova jedinica obezbeđivala je gotovo sve značajne ličnosti u nekadašnjoj Jugoslaviji i danas u Srbiji, sve načelnike Generalštaba, ministre odbrane, pojedine predsednike „Kobre“ ne odlučuju koga će čuvati, oni svoj posao obavljaju u skladu sa zakonom, maksimalno profesionalno i posvećeno.

BONUS VIDEO:

KAKAV LUDI PAS SPASILAC! Skočio u bazen i počeo da vuče devojku za kosu, ne znajući da je sama skočila da se kupa!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.