KOSOVO I ALBANIJA SE UJEDINJUJU ZA TRI MESECA: Da li je ovo prvi korak ka ONOME ČEGA SE SVI BOJE?
Prvo telefoni, posle ostalo..., Foto: Printscreen

nagoveštaji

KOSOVO I ALBANIJA SE UJEDINJUJU ZA TRI MESECA: Da li je ovo prvi korak ka ONOME ČEGA SE SVI BOJE?

Mi, kao Kosovo, odmah smo spremni da sprovedemo rezoluciju o romingu, ali verujem da će i Tirana, vrlo brzo

Objavljeno:

Roming tarife između Kosova i Albanije biće ukinute maja meseca ove godine, potvrdio je nacionalni koordinator za nadgledanje i sprovođenje sporazuma postignutih između dve vlade Fatmir Ljimaj.

Zamenik kosovskog premijera i kopredsedavajući pregovaračkog tima za dijalog sa Srbijom Fatmir Ljimaj kaže da su ukidanje rominga i mnogi drugi sporazumi postignuti između Kosova i Albanije na pravom putu.

- Mi, kao Kosovo, odmah smo spremni da sprovedemo rezoluciju o romingu, ali verujem da će i Tirana, vrlo brzo, Vlada i Skupština Albanije, doneti tu odluku i u maju neće biti problema sa romingom. Kada je reč o vozačkim dozvolama i to pitanje se privodi kraju. Kada govorimo o slobodnom kretanju građana, treba da budemo pažljivi i da poštujemo obaveze koje imamo kao dve zemlje prema EU - kaže Ljimaj, prenosi Kossev.

Roming se odnosi na telekomunikaciju i usluge koji građani koriste u drugoj zemlji iz centra operatera mobilne telefonije. Te tarife su uglavnom dvostruko veće od onih unutar jedne zemlje.

Skupština Kosova izglasa je rezoluciju o ukidanju rominga između Kosova i Albanije još u maju prošle godine.

U međuvremenu, Evropska unija je pozvala sve zemlje Zapadnog Balkana da ukinu roming kako bi se olakšala komunikacija između ljudi.

BONUS VIDEO:

Volim što me zovu mali Vučić - Aleksandar Jovičić o promenama u SNS

(Espreso.co.rs/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.