BUDUĆNOST SRBIJE: Vučić u Vrnjačkoj banji, građani ga dočekali ispred Doma zdravlja (UŽIVO)
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas je u poseti Raškom okrugu u okviru kampanje "Budućnost Srbije"., Foto: Printscreen / Pink

NASTAVAK KAMPANJE

BUDUĆNOST SRBIJE: Vučić u Vrnjačkoj banji, građani ga dočekali ispred Doma zdravlja (UŽIVO)

Iz Vrnjačke banje Vučić odlazi u Kraljevo, gde će posetiti proizvodni pogon fabrike kreveta "Moja soba"

Objavljeno:

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas je u poseti Raškom okrugu u okviru kampanje "Budućnost Srbije".

12.21 - Raška. Vučić se danas u Raški sreo i razgovarao s predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, u nastavku kampanje "Budućnost Srbije". Sastanku prisustvuju direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, predsednik Srpske liste Goran Rakić, potpredsednik Igor Simić, član Predsedništva SL Stevan Vulović, smenjeni ministar u kosovskoj vladi Nenad Rikalo, ministar u ostavci Dalibor Jevtić...

Na početku današnje posete Raškom okrugu, Vučić je u Vrnjačkoj banji poručio da svakog dana, na Kosovu i Metohiji srpskom narodu prete, a poruka Srbije je da će čuvati mir i stabilnost, ali da to niko ne treba da shvati kao znak slabosti jer Beograd neće dozvoliti nikome, pa ni Prištini, da napadne naš narod.

Vučić je kazao da nema nikakvu bojazan što se tiče ekonomije Srbije, ali da ga brine politička situacija u regionu.

"Imamo u Prištini ljude koji se ponašaju neodgovorno, nisu ispunili što piše u Briselskom sporazumu, jedinu obavezu, Zajednicu srpskih opština. A, posle toga uveli su takse od 100 odsto na srpsku robu želeći da unište srpski narod na KiM, da ga proteraju sa svojih vekovnih ognjišta, ali i da nanesu ekonomsku štetu Srbiji. Mi tu štetu možemo da istrpimo, ali nećemo odustati od nacionalnih i državnih interesa", naglasio je predsednik.

Vučić je rekao da se Srbija nimalo ne junači, kao neki ranije koji su se junačili a onda bežali glavom bez obzira.

11.00 - Bogutovac. Vučić je posle Vrnjačke Banje i Kraljeva posetio i Bogutovac gde je obišao etno selo "Bogut", nadomak Doline jorgovana. Predsednika su dočekali ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, porodica Filipović koja je vlasnik etno sela, predsednik Mesne zajednice Bogutovac Milan Pantović, meštani i vlasnici drugih etno kuća iz okoline.

Vučić je dočekan tradicionalo, uz hleb i so, a nakon što se rukovao sa okupljenima, prišao i pomilovao malog Andreja, starog 19 meseci, kojeg je jedan od meštana držao u naručju.

Predsednik je obišao jednu od brvnara, nakon čega je u sali za ručavanje, koja se nalazi u sklopu etno sela, sa meštanima razgovarao o ulaganjima u etno turizam.

1 / 6 Foto: Predsedništvo Srbije

Za Vučića je bilo pripremljeno posluženje - specijaliteti kuće - gibanica, slane kiflice, domaće suvo meso, slanina, proja, pohovane palačinke...

Etno selo "Bogut" vlasništvo je porodice Filipović, a čine ga tri brvnare apartmanskog tipa zajedno sa starom kućom preuređenom za smeštaj gostiju, salom za ručavanje, mini-farmom, voćnjakom i baštom.

09.50 - Kraljevo. Vučić je posle Vrnjačke banje u nastavku kampanje posetio Kraljevo i porodičnu fabriku nameštaja i dušeka ističući da je sjajno što je to porodična fabrika i što u njoj zajednički rade tri generacije a, kako je rekao, i najmlađi su mu u porodici obećali da će kao četvrta generacija nastaviti porodični posao.

On je naglasio i da je divno što je to porodična fabrika, što se i najmlađi sin u porodici koji ima tek 11 godina sprema da jednog dana nasledi posao ako u međuvremenu ne postane šef države a velike su šanse, kaže Vučić, da će to i biti!

foto: Printscreen / Pink

Vlasnik fabrike proveo je predsednika kroz fabričke pogone gde je on pozdravio radnike i porazgovarao sa njima, te pogledao kako se radi na razboju. Prokomentarisao je i kako je fabrika uredna, čista, kako su radnici nasmejani pa bi trebalo i on češće da dolazi u posetu da bude manje namršten i mrgud...

Za proizvode ove fabrike najviše su zainteresovani strani kupci, a vlasnik najviše izvozi na Zapad u Nemačku, Belgiju... na šta je Vučić prokomentarisao da Nemačka kao veliko tržište upija sve.

8.30 - Vrnjačka banja. Vučić je obilazak Raškog okruga započeo jutros posetom Vrnjačkoj banji, gde su ga ispred Doma zdravlja "Dr Nikola Džamić" dočekali brojni građani moleći za pomoć u rešavanju egzistencijalnih problema poput povezivanja radnog staža i slično.

Predsednik je obišao dom zdravlja gde se pozdravio, rukovao i fotografisao sa lekarima i medicinskim osobljem rekavši im da će ulaganje u srpsko zdravstvo biti nastavljeno kao i da do kraja ove godine sledi ozbiljno povećanje plata lekarima i sestrama.

Vučića su, ispred Doma zdravlja, dočekali ministar zdravlja Zlatibor Lončar, načelnik Raškog okruga Nebojša Simović, predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović, direktorka Vesna Malićanin i zaposleni u toj ustanovi.

Tokom obilaska, Malićaninova je Vučiću predočila šta je prošle godine urađeno u Domu zdravlja u prvoj fazi rekonstrukcije, za koju je vladina Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima izdvojila 105 miliona dinara.

1 / 7 Foto: Printscreen / Pink

Ona je navela da su obnovljeni krov i fasada na zgradi, urađena vodovodna i kanalizaciona mreža i zamenjenje pločice u toaletima.

Naglasila je da 40 godina ništa nije rađeno u toj zdravstvenoj ustanovi i najavila drugu fazu radova u ovoj godini, za koje će Kancelarija izdvojiti 128 miliona dinara.

Vučić se posle obilaska doma zdravlja obratio građanima okupljenim ispred i zahvalio im se na tome "što veruju, što su podneli teške mere, zahvalio im se za ljubav i zamolio ih da krenu kući, da ne kisnu i ne smrzavaju se, a onda je sa bine sišao među okupljene.

"Ove godine ozbiljno povećanje plata lekarima i sestrama"

Vučić nastavio je danas kampanju "Budućnost Srbije" obilaskom Raškog okruga, a prva tačka je Vrnjačka Banja, u kojoj je posetio Dom zdravlja "Dr Nikola Džamić". Vučić je obećao medicinskim sestrama i lekarima da će plate ove godine biti znatno uvećane.

"Polako, vas sestre i lekare motivišemo da ostanete u Srbiji, da budete nešto zadovoljniji", rekao predsednik, zahvalivši zaposlenima na dočeku i fotografisao se s njima.

Jedan od meštana Vrnjačke Banje požalio se da nema zdravstvenu knjižicu, jer mu firma u kojoj je radio osam godina nije uplaćivala radni staž, a predsednik opštine Boban Djurović je obećao da će taj problem biti rešen.

Vučić će potom posetiti štandove sa rukotvorinama udruženja "Zlatne niti".

Iz Vrnjačke banje Vučić odlazi u Kraljevo, gde će posetiti proizvodni pogon fabrike kreveta "Moja soba".

BONUS VIDEO:

MIHAJLO I BATA MIRKOVIĆ DOPRATILI TELO ŠABANA ŠAULIĆA: Izašli sa Novog groblja (KURIR TV)

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.