EVO ZAŠTO ENGLEZI MRZE SRBE VEКOVIMA: Istoričari su dali LOGIČAN RAZLOG! U IGRI JE I IZLAZ DRŽAVE NA MORE
Istoričari kažu da imperijalistički ciljevi Velike Britanije uvek bili u sukobima sa Srbijom, Foto: preentsreen/ youtube/

reč stručnjaka

EVO ZAŠTO ENGLEZI MRZE SRBE VEКOVIMA: Istoričari su dali LOGIČAN RAZLOG! U IGRI JE I IZLAZ DRŽAVE NA MORE

Istoričar Momo Pavlović dodaje da su Britanci bili za to da se Srbima u Prvom svetskom ratu oduzmu severne teritorije kako bi se rat lokalizovao

Objavljeno:

Istoričari kažu da imperijalistički ciljevi Velike Britanije uvek bili u sukobima sa Srbijom, a akademik Dragoljub Živojinović navodi činjenice.

Dragoljub kaže da je u prvoj polovini 19. veka Velika Britanija štitila interese Turske na štetu Srbije. Na Berlinkom kongresu održanom 1878. godine tražili su da se Srbija odrekne nekih teritorija na istoku u korist Turaka.

Bila je prva zemlja koja je prekinula diplomatske odnose nakon atentata na kraljevski par Obrenović. To je trajalo tri godine. Takođe je podržala aneksiju 1908. nasilno pripajanje Bosne od strane Austrougarske. Protiv nas su bili i u oba balkanska rata, piše Srbija danas.

Istoričar Momo Pavlović dodaje da su Britanci bili za to da se Srbima u Prvom svetskom ratu oduzmu severne teritorije kako bi se rat lokalizovao. Bili su i za stvaranje velike Albanije da Srbi ne bi izašli na more.

Britanska tajna služba je uložila veliki novac u prevrat 27. marta 1941. zbog koga je Srbija uvučena u Drugi svetski rat. Otvaranjem novog fronta Britanci su smanjili gubitke, a to je bilo pogubno za srpski narod.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.