BROJ OBOLELIH OD GRIPA SE SMANJUJE U SRBIJI, SEM U JEDNOM GRADU! Tamo je situacija ALARMANTA!
U celoj Srbiji, osim Vranja, smanjen je broj obolelih od gripa u poslednjih nedelju dana. Aktivnost virusa je iz visokog intenziteta prešla u srednji intenzitet!, Foto: Dragana Udovičić

GRIP!

BROJ OBOLELIH OD GRIPA SE SMANJUJE U SRBIJI, SEM U JEDNOM GRADU! Tamo je situacija ALARMANTA!

Aktivnost virusa je iz visokog intenziteta prešla u srednji intenzitet

Objavljeno:

U celoj Srbiji, osim Vranja, smanjen je broj obolelih od gripa u poslednjih nedelju dana. Aktivnost virusa je iz visokog intenziteta prešla u srednji intenzitet.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" broj obolelih od gripa smanjen je u celoj Srbiji u proseku za 12 odsto, u Beogradu za 20 odsto.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da je aktivnost virusa iz "visokog intenziteta" pala na "srednji intenzitet".

"U svim delovima Srbije broj obolelih je u padu, osim u Vranju gde se čak malo i povećao. Mi ćemo posebnu pažnju obratiti na Vranje, već smo poslali naše stručnjake, prof. Mijomira Pelemiša, koji će obići region, da vidimo šta još tamo možemo da uradimo", rekao je Lončar nakon obilaska Instituta za majku i dete.

Ministar kaže da još uvek "nema opuštanja" što se tiče gripa, da je produžetkom zimskog raspusta zaustavljeno širenje virusa.

On je apelovao na sve da izbegavaju okupljanja u zatvorenom prostoru, da se provetravaju prostorije, redovno peru ruke, a oni koji su bolesni da "ostanu kod kuće".

BONUS VIDEO:

Saša Popović na suđenju (KURIR TV)

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.