PRIJAVILA SAM DAVLJENJE NA ČASU, NADLEŽNI ĆUTE, DIREKTORKA ZATAŠKAVA: Nastavnica muzičkog javno obelodanila NASILJE
Foto: Printscreen Google Street View, Printscreen Twitter, Profimedia, Ilustracija

sve učestalije

PRIJAVILA SAM DAVLJENJE NA ČASU, NADLEŽNI ĆUTE, DIREKTORKA ZATAŠKAVA: Nastavnica muzičkog javno obelodanila NASILJE

Nastavnica muzičkog poazala je da njeno zalaganje za dete, opravdava posao kojim se bavi, ali na pritike je naišla samo ona

Objavljeno: 13:48h

Drušvene nreže postale su vrsta javne ispovedaonice. Bilo ko ko je suočen s određenim problemom, a nadležne institucije ćute na njihove žalbe i molbe, javno objavljuje šta se krije, zloupotrebljava i događa u pojedinim javnim institucijama, postala je svakodnevna pojava.

Lažne informaije takođe su deo svega, samim tim i lažne vesti, ali kada se osoba koja je bila svedok ili direktno učestvovala u kršenju zakona, nasilju ili zloupotrebi od strane onih na istaknutijim pozicijama, potpiše imenom i prezimenom, samo informacija posmatra se u drugačijem svetlu.

Objavu Dragane Filipović, nastavnice muzičkog vaspitanja u OŠ Đura Daničić u Beogradu, danas komentariše veliki broj građana. Ona se u tekstu obratila Dragani, majci malog Alekse Jankovića, koji je godinama trpeo zlostavljanje vršnjaka, a u maju 2011. godine oduzeo sebi život. Majka nastradalog dečka podelila je reči nastavnice Filipović na Tviteru i napisala "da ona ne ruši sistem, već pokušava da skrene pažnju da su deca iznad svega".

Nastavnica Filipović je napisala da je ministarstvu prosvete prijavila davljenje učenika na njenom času, da je razredni starešina došla i prisustvovala tome, a da direktorka nije preduzela mere po pravilniku o protokolu postupanja u nasilju.

Dalje je navele da se njena prijava zataškana i da je slučaj okarakterisan kao nasilje prvi stepen nasilja, a zapravo je treći stepen davljenja.

Dragana Filipović piše još da je kabinet ministra njenu prijavu o zataškavanju prosledio gradskoj prosvetnoj inspekciji, koja ju je navodno držala u fioci dva meseca, pa tek onda išla u nadzor, a na kraju saučestvuje sa direktorkom u zataškavanju.

Filipović naglašava da direktorka nad njom vrši mobing i da joj je za to dato legitimno pravo, nakon što je posle izvršenog nadzora data mera da direktorka vrši povećan pedagoški nadzor nad njenim radom.

"Nasilje među učenicima se ponavlja i prikriva" piše Dragana Filipovski i dodaje da se ponovo obratila ministru pravde, kao i zaštitiniku građana, ali da zasad odgovora nema.

Podsetimo, Espreso.co.rs je ranije pisao o zloupotrebema koje se događaju u OŠ Đuro Strugara i mobingu koji direktorka te škole vrši nad jednom od zaposlenih. Više o tome pročitajte OVDE i OVDE.

BONUS VIDEO: ESPRESO INTERVJU - Danica Grujičić, najbolj srpski neurohirurg

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.