LAŽNA VEST O KUPOVINI KUĆA MIGRANTIMA! Reč je o nečemu sasvim drugom!
Reč je zapravo o kupovini kuća i izgradnji stanova kroz Regionalni stambeni program za izbeglice iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske koje ni posle više od 20 godina izbeglištva nemaju svoj krov nad glavom!, Foto: Vladimir Sporčić

neverovatno

LAŽNA VEST O KUPOVINI KUĆA MIGRANTIMA! Reč je o nečemu sasvim drugom!

Reč je zapravo o kupovini kuća i izgradnji stanova kroz Regionalni stambeni program za izbeglice iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske koje ni posle više od 20 godina izbeglištva nemaju svoj krov nad glavom

Objavljeno:

Komesarijat za izbeglice i migracije upozorava javnost da se na društvenim mrežama opet šire lažne vesti o tome da Komesarijat kupuje kuće migrantima sa Bliskog Istoka i Afrike.

Reč je zapravo o kupovini kuća i izgradnji stanova kroz Regionalni stambeni program za izbeglice iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske koje ni posle više od 20 godina izbeglištva nemaju svoj krov nad glavom.

Lažnu vest prati slika dokumenta Komesarijata upućenog nadležnom ministarstvu na saglasnost. Dokument je deo procedure sprovođenja Regionalnog stambenog programa kroz koji je do sada već stambeno zbrinuto više od 2.500 izbegličkih porodica iz BiH i Hrvatske.

Nije prvi put da se na internetu na ovakav način manipuliše izbeglicama ratova devedesetih, a širi ksenofobija prema migrantima.

Komesarijat je zahvalan svim medijima koji pre preuzimanja lažnih vesti prethodno provere navode, i naglašava da ostaje otvoren za istinito i blagovremeno informisanje javnosti o svim temama iz svoje nadležnosti.

BONUS VIDEO:

JAUCI KOJI PARAJU UŠI! Šabanove sestre zaplakale pred porodičnom kućom kralja narodne muzike: Što ja nisam UMRLA UMESTO NJEGA? (KURIR TV)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.