U SRBIJI DANAS DAN DRŽAVNOSTI! Predsednik Srbije uručuje odlikovanja!
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručiće odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama na ceremoniji u zgradi Predsedništva u Beogradu, Foto: Dado Đilas

DAN DRŽAVNOSTI

U SRBIJI DANAS DAN DRŽAVNOSTI! Predsednik Srbije uručuje odlikovanja!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručiće odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama na ceremoniji u zgradi Predsedništva u Beogradu

Objavljeno:

Centralna državna ceremonija povodom Dana državnosti biće održana danas u Orašcu u 12 časova kada će vence na spomenik voždu Karadjordju položiti premijerka Srbije Ana Brnabić i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručiće odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama na ceremoniji u zgradi Predsedništva u Beogradu dok će predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković položiti venac kod Spomenika Neznanom junaku na Avali.

Dan državnosti 15. februar, ustalnovljen je u znak sećanja na Sretenje 1804. kada je u Orašcu počeo Prvi srpski ustanak za oslobodjenje od Turaka, ali i na proglašenje prvog srpskog Ustava 1835. godine, kojim je označen početak savremene srpske države.

Kao državni praznik proglašen je odlukom Skupštine Srbije 2001. godine, a od 2012. godine taj dan praznuje se 15. i 16. februara. Srpska pravoslavna crkva 15. februara slavi Sretenje.

BONUS VIDEO:

VELJKOVA BIVŠA NA DAN ZALJUBLJENIH POKAZALA TRUDNIČKI STOMAK I OTKRILA POL BEBE! Prošle godine se udala za fudbalera, a ove po prvi put postaje MAJKA!

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.